Green City Construct: Complexul Green City va fi finalizat in 2011

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 16:15
2626 citiri
Green City Construct: Complexul Green City va fi finalizat in 2011

Green City Construct a decis sa solicite intrarea in reorganizare judiciara a ansamblului rezidential Green City pentru a mentine preturile locuintelor la niveluri care sa permita clientilor accesarea de credite bancare in conditiile economice actuale, precizand ca proiectul va fi finalizat in 2011, anunta Mediafax.

"Green City, amplasat in localitatea 1 Decembrie va fi finalizat integral si livrat pietei in ultimul trimestru al acestui an. Proiectul, demarat la inceputul lui 2009, cu o investitie estimata de 100 de milioane de euro, se deruleaza in trei etape (...) Pe fondul inaspririi conditiilor de creditare si rambursare a imprumutului contractat pentru primele 356 de case, Green City Construct, dezvoltatorul primei etape a constructiei, a decis sa solicite procedura reorganizarii judiciare, pentru a mentine valoarea locuintelor la un nivel ce poate fi accesat printr-un credit bancar, in actualele conditii economico-financiare", se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului, controlat indirect de omul de afaceri Dumitru Bucsaru.

Potrivit editiei de luni a Ziarul Financiar, Bucsaru a solicitat saptamana trecuta intrarea in insolventa a firmei Green City Construct. Pentru a dezvolta acest proiect Bucsaru a obtinut in martie 2009 un imprumut de peste 110 milioane de lei (aproximativ 26 de milioane de euro) de la CEC Bank, potrivit datelor de la Arhiva de Garantii Reale Mobiliare, credit garantat cu sumele din conturi, incasarile din vanzarea vilelor si alte active si creante ale Green City.

In prezent, in complex sunt finalizate 356 de case, construite in prima etapa a investitiei, la care finantarea a fost asigurata prin credit bancar si alte 170 de locuinte, finantate din surse proprii.

Mai mult de jumatate din locuintele construite au fost vandute, cartierul incepand sa fie locuit din toamna anului 2009.

In ultimul trimestru al anului trecut, compania a inceput lucrarile de constructie la o noua faza, de 180 de vile, termenul de livrare planificat pentru aceste locuinte fiind trimestrul patru al acestui an.

Investitia in aceasta etapa este asigurata de asemenea din surse proprii.

"Ne-am asumat riscul unei decizii mai putin obisuite pentru piata locala, pentru a ne proteja clientii, actuali si viitori. Procedura reorganizarii judiciare ne ajuta sa oferim clientilor case la valori care pot fi accesate printr-un credit bancar, in conditiile actuale de eligibilitate. O buna parte din locuintele contractate pe etape in faza unu au fost achizitionate prin rate direct la dezvoltator, termenul limita pana la care puteau achita integral locuinta printr-un credit bancar fiind 31 decembrie 2012.

Reorganizarea judiciara le permite clientilor sa aiba suficient timp la dispozitie pentru a contracta un credit bancar, necesar achitarii diferentei de pret, in conditiile in care in ultimele luni, puterea de cumparare si, implicit, nivelul de eligibilitate bancar al acestora a scazut drastic", a declarat, in comunicat, Alexandru Petrescu, director de vanzari al Green City.

Reprezentantii Green City mentioneaza ca procedura reorganizarii judiciare nu afecteaza locuintele construite si modul de functionare a complexului rezidential.

Complexul cuprinde case formate din parter si un etaj, cu suprafete utile de 118 metri patrati si 110 metri patrati de curte, avand preturi pornind de la 120.000 de euro (TVA inclusa) pentru casele cu finisaje "basic" (fara faianta si gresie in bai sau parchet laminat in living, dormitoare si pe holul de la etaj) si de 136.000 de euro (TVA inclusa) pentru vilele cu finisaje "standard +".

In cadrul proiectului a fost dezvoltat si un supermarket Red Market al grupului belgian Delhaize, o gradinita de stat, cabinet medical si stomatologic, farmacie, restaurant si locuri de joaca pentru copii, iar reprezentantii Green City au declarat recent ca pe parcursul anului trecut au vandut in medie 13 case lunar.

Green City Construct este firma controlata de Dumitru Bucsaru si de fiica acestuia Iuliana Zenaida Bucsaru (25 de ani), prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City si Comaico, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Green City, #finalizare, #locuinte, #reorganizare , #stiri CEC