Ghetea:Oamenii care au fost loviti de inundati vor avea probleme cu rambursarea creditelor

Marti, 06 Iulie 2010, ora 15:33
1625 citiri
Ghetea:Oamenii care au fost loviti de inundati vor avea probleme cu rambursarea creditelor

Bancile sunt pregatite sa restructureze creditele acelor persoane care au avut de suferit de pe urma inundatiilor si acum sunt nevoite sa-si reconstruiaca sau repare casele, a declarat marti presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, in cadrul unei conferinte despre sistemul bancar, informeaza NewsIn.

"Incepand cu 1 iulie avem un nou impact. Acei clienti care lucreaza la stat vor avea venituri mai putine si, de ce nu, trebuie sa luam in considerare marile pierderi care s-au acumulat si urmeaza sa fie socotite sau calculate in perioada urmatoare, ca urmare a calamitatilor in partea de nord-est a tarii. In aceste conditii este de asteptat ca acei oameni care au fost loviti de inundatii sa aiba unele probleme in rambursarea creditelor", a explicat Ghetea.

El sustine ca bancile sunt pregatite sa ajute clientii care vor intampina dificultati.

"Toate bancile sunt pregatite ca in perioada urmatoare sa treaca la o restructurare importanta a creditelor pentru acele persoane care dovedesc ca intampina greutati din cauza reducerii veniturilor familiilor, din cauza unor cheltuieli care apar ca urmare a pierderii casei sau pierderii unei parti importante din avere si se pune problema sa-si faca o casa, sa-si repare o casa, sa-si aduca aparatura electrocasnica", a precizat Ghetea.

#restructurare credite ghetea inundatii , #stiri CEC