Ghetea: Normele privind impozitarea dobanzilor vor aparea in aceasta saptamana

Marti, 06 Iulie 2010, ora 12:47
1710 citiri
Ghetea: Normele privind impozitarea dobanzilor vor aparea in aceasta saptamana

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a promis ca in cursul acestei saptamani vor aparea probabil normele la legea privind impozitarea veniturilor din dobanzi, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, precizeaza Mediafax.

"Exista promisiunea MFP ca vom avea norme (la legea privind impozitarea veniturilor din dobanzi - n.r.), probabil, in cursul acestei saptamani. Aceasta este o informare neoficiala primita de la colegii nostri din Ministerul Finantelor", a spus Ghetea, care ocupa si functia de presedinte al CEC Bank, dupa seminarul" Mediafax talks about banking".

El a precizat ca CEC Bank a aplicat impozitarea intregii dobanzi si, in cazul in care va exista o alta abordare, va chema clientii pentru a le returna banii.

Ghetea a mai spus ca ARB a solicitat Ministerului Finantelor o clarificare, care a fost primita in cursul zilei de marti, dar nu a putut sa dea detalii despre continutul acesteia.

"Nu cred ca impozitarea veniturilor din dobanzi ii va descuraja pe romani, pentru ca impozitarea dobanzilor a mai avut loc in Romania. Este de asemenea un lucru care se intalneste si in alte state. Sper din toata inima ca intr-un termen relativ scurt sa se revina si sa nu se mai impoziteze dobanzile", a spus Ghetea.

Intrebat despre posibile modificari ale sistemului de provizionare, seful ARB a spus ca ultimele discutii purtate cu BNR pe aceasta tema au avut loc cu circa o luna in urma.

"Intelegerea mea la acel moment a fost ca, pentru moment, in conformitate cu acordul incheiat cu Fondul, nu este loc pentru modificarea sistemului de provizionare, respectiv relaxarea acestuia", a precizat Ghetea.

#ghetea impozitare dobanzi banci , #stiri CEC