Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ghetea: "Este prematur sa discutam de privatizarea CEC"

Ghetea: "Este prematur sa discutam de privatizarea CEC"

"Este putin prematur sa vorbim de privatizare. Aceasta se va face, fie prin implicarea unor institutii financiare internationale, ca in cazul BCR, fie prin licitatie, fie pe bursa. Totodata, sunt posibile si combinatii intre aceste variante", a spus Ghetea.Presedintele CEC s-a declarat surprins de calitatea personalului pe care l-a intalnit in cadrul institutiei pe care o conduce.

"Am fost surprins ca am intalnit un personal foarte calificat si foarte bine intentionat la CEC. Pe foarte multi ii stiam dinainte, dar nu ii recunosteam ca fiind de la CEC", a spus Ghetea.

Comisia de buget, finante, banci si Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor au aprobat proiectul de lege de aprobare a OUG 135/2006, care prevede majorarea capitalului CEC cu 500 de milioane lei (circa 150 milioane euro).
Inaintea majorarii de capital, CEC avea un capital social de aproape 150 milioane lei. Banca de economii are o retea teritoriala de 1.390 unitati.

Cota de piata a CEC a scazut insa la 3,92 la suta in 2006, fata de 8,24 la suta in 2002 sau 30 la suta in 1990. Incepand din 2005, situatia financiara a CEC s-a imbunatatit, fiind stopate pierderile, iar profiturile au urcat in ritm accentuat.

Rezultate sub conducerea lui Radulescu

Fostul presedinte al bancii, Eugen Radulescu, a explicat ca CEC a pierdut cota de piata incepand din 1990, deoarece a fost "izolata" prin lege speciala de restul sistemului bancar. El a aratat ca institutia s-a modernizat in ultima perioada, creditele acordate au crescut de patru ori in ultimii doi ani, a fost implementat un sistem informatic, au fost lansate carduri si produse bancare in valuta.

Casa de Economii si Consemnatiuni a inregistrat un profit brut de 24 milioane lei in trimestrul I al anului 2007, in crestere cu 60 la suta fata de perioada similara a anului 2006.

Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la un volum de 3,5 miliarde lei, in crestere cu 60 la suta fata de trimestrul unu 2006, si cu 425 la suta fata de perioada similara din 2005.

Sursele atrase sunt de peste sase miliarde lei, in crestere cu 18 la suta fata de trimestrul unu 2006

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1036 ori