Ghetea: Dobanzile la credite si la depozite vor continua sa scada

Luni, 12 Mai 2014, ora 13:58
1880 citiri
Ghetea: Dobanzile la credite si la depozite vor continua sa scada

Dobanzile la credite vor continua trendul descrescator, insa fara scaderi spectaculoase, iar aceeasi evolutie este asteptata si pentru dobanzile la depozite a declarat, luni, Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, in cadrul unei conferinte pe tema contributiei IMM-urilor la relansarea economica.

"In ultimele saptamani, am sistat la o rearanjare in piata in ceea ce priveste dobanzile. Banuiesc ca in perioada urmatoare la credite vor continua unele reduceri, reasezari. Daca ne uitam la piata, inca se practica dobanzi foarte mari la nivelul creditelor pentru companii", a spus Ghetea.

In opinia sa, scaderile nu vor fi, totusi, prea abrupte.

"Eu vad ca, in perioada urmatoare, fara sa avem scaderi spectaculoase, trendul va fi descrescator la dobanzile la credite", a adaugat el.

In ceea ce priveste nivelul dobanzilor la depozite, Ghetea considera ca si aici vor fi scaderi.

"Vestea proasta este ca aceia care tin banii in depozite vor avea dobanzi real negative, insa vestea buna este ca cei care vor credite se vor imprumuta mai ieftin", a explicat el.

Intrebat cum estimeaza ca va evolua cursul de schimb, oficialul CEC Bank a spus ca nu va oferi o estimare, insa nu se asteapta la fluctuatii pentru perioada urmatoare.

#dobanzi credite, #depozite banci, #dobanzi depozite, #Radu Ghetea CEC Bank , #stiri CEC