Geoana: Numirea sefiei CEC, un subiect sensibil

Luni, 01 Iunie 2009, ora 15:15
1549 citiri
Geoana: Numirea sefiei CEC, un subiect sensibil

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni ca partidul doreste rezolvarea problemei numirii presedintelui CEC fara sa bruscheze sistemul si fara sa apara senzatia ca este un subiect politic, presedintele CEC Bank declarand joia trecuta ca MF a mentinut, in urma AGA, actuala conducere a bancii, potrivit Newsin.

Liderul PSD a negat ca in legatura cu sefia CEC intre social-democrati si democrat-liberali ar exista disensiuni, mentionand insa ca PSD asteapta ca propunerile sale sa fie numite.

"Nu sunt variante diferite. Este o institutie financiara importanta. Noi o tratam cu toata responsabilitatea. Exista propuneri pe care noi le-am facut si asteptam in continuare ca Ministerul Finantelor, cu avizul obligatoriu al BNR, sa faca numirile in Consiliul de Administratie, asa cum prevede legea romaneasca.

Nu facem din acest subiect un subiect de disputa politica, pana la urma nu este un subiect pe care dorim sa il politizam", a explicat Geoana.

Liderul social-democrat a recunoscut insa ca numirea sefiei CEC e un subiect sensibil si a pus tergiversarea rezolvarii acestei situatii pe seama faptului ca institutia este mult mai importanta. "Nu cred ca putem considera aceasta importanta institutie financiara ca pe o simpla agentie sau minister.

Este un loc sensibil, este un loc important, este un loc in care Banca Nationala are un cuvant de spus cu privire la faptul ca exista un aviz obligatoriu din partea Bancii Nationale pentru orice fel de propunere. Noi suntem convinsi ca acest lucru va fi rezolvat, dar am dori sa-l facem fara sa bruscam sistemul si sa fara sa dam senzatia ca este un subiect politic", a mai declarat el.

Geoana a sustinut insa ca este nevoie ca situatia de la CEC sa fie rezolvata in timp util pentru ca in aceasta perioada de criza trebuie folosite toate instrumentele care sunt la dispozitia statului roman, inclusiv CEC, fondurile de garantare si contragarantare.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a mentinut, in urma Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de joi, de la CEC Bank, actuala conducere a bancii, atat la nivelul Consiliului de Administratie cat si la nivelul Comitetului de Directie, a spus pentru NewsIn presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea, joi, 28 mai.

Astfel, Consiliul de Administratie de la CEC Bank este format din presedintele Radu Gratian Ghetea, prim-vicepresedintele Gheorghe Carabasan, vicepresedintii Cristian Tudorancea si Mihaela Lucica Popa, precum si membrii Sebastian Vladescu, Catalin Doica, Alice Cezarina Bitu, Bogdan Hutuca, Ciprian Badea si Serban Pop.

Din Comitetul de Directie, in afara lui Ghetea, Carabasan, Tudorancea si Popa mai face parte si Mirela Iovu, in calitate de vicepresedinte.

CEC Bank a obtinut in primele patru luni ale acestui an un profit net de 20,3 milioane lei, in scadere cu 57,4% fata de aceeasi perioada din 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#cec, #geoana, #ghetea, #numire, #presedinte , #stiri CEC