Esti compatibil cu partenerul tau de afaceri?

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 15:40
2107 citiri
Esti compatibil cu partenerul tau de afaceri?

Intr-un parteneriat, prioritatile de viata diferite ale partenerilor pot da mari batai de cap. Iata cateva sfaturi pentru a te asigura ca nu te-ai asociat cu persoane nepotrivite, potrivit Inc.com.

Daca detii propria afacere, toate deciziile iti apartin, insa daca ai unul sau mai multi parteneri, lucrurile se pot dovedi mai complicate.

Exemplul citat de Inc.com este cazul unor parteneri de afaceri care au idei diferite vis-a-vis de profitul obtinut.

Unul dintre parteneri vrea sa se asocieze doar pentru a-si asigura un trai cat mai bun, pe moment.

Celalalt partener este interesat de reinvestirea profitului in companie si de noi proiecte.

Diferenta de opinii dintre cei doi parteneri culmineaza intr-un adevarat razboi, acestia ajungand sa nu isi mai vorbeasca.

In cele din urma, partenerul conservator a cerut bancii sa schimbe tipul de cont, astfel incat CEC-urile emise sa necesite semnaturile ambilor partenri, nu doar pe cea a primului, cum era pana atunci.

Aceasta miscare a determinat banca sa-si piarda increderea in potentialul afacerii si sa inchida linia de creditare.

In afaceri este la fel ca in casnicie - este mai bine sa evalueazi potentialul partenerului inainte de a merge mai departe.

La masa de pranz

Acorda atentie felului in care partenerul in trateaza pe cel care il serveste, astfel iti vei face o ideea asupra modului in care el sau ea isi va trata angajatii.

Compara cifrele


Adreseaza-i potentialului partener de afaceri anumite intrebari pentru a evalua daca recompensele primite sunt in conformitate cu aspiratiile sale de viata.

Odata ce afacerea a fost pusa pe picioare si incepe sa genereze profit, intreaba-l de cati bani are nevoie pentru a fi fericit si in ce moment din viata lui o saptamana de concediu este mai importanta decat o recompensa a meritelor personale in valoare de 10.000 de dolari.

Intereseaza-te ce model de masina conduce

Compara obiceiurile partenerului in maniera de cheltuieli cu obiceiurile tale.

Acorda o atentie deosebita tipului de masina pe care el sau ea o conduce. Masina este privita ca fiind ultima expresie a imaginii pe care dorim sa o afisam in fata lumii.

Daca potentialul partener conduce un Porsche, iar tu conduci un Logan, atunci acest lucru este doar inceputul problemelor ce vor urma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#afacere, #compatibilitate, #parteneri, #profit , #stiri CEC