Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enache Jiru anunta restructurarea portofoliului de produse si servicii la CEC

Enache Jiru anunta restructurarea portofoliului de produse si servicii la CEC
Reviziurea si adaptarea portofoliului de produse si servicii furnizate de CEC la mediul concurential bancar, precum si reducerea cheltuielilor institutiei, reprezinta prioritatile noului presedinte CEC, Enache Jiru.A"De asemenea, respectarea programului de privatizare, accelerarea procesului de modernizare a bancii si consolidarea sistemului informational al managementului se afla pe lista obiectivelor meleA", a declarat, ieri, viitorul presedinte al bancii.
Premierul Adrian Nastase a anuntat, vineri, ca secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Enache Jiru, va fi numit in functia de presedinte al CEC, in locul lui Constantin Teculescu.

Potrivit lui Jiru, in procesul de reducere a cheltuielilor CEC nu se va pune accent pe disponibilizarile de personal, ci mai mult pe diminuarea costurilor operationale.

A"Ponderea costurilor cu forta de munca in total cheltuieli se situeaza sub cele legate de functionarea institutiei. Lipsa unui sistem informatic integrat la nivelul institutiei, utilitatile si alte cheltuieli generate de reteaua teritoriala, cea mai mare din sistemul bancar, greveaza serios asupra costurilor si eficientei banciiA", a explicat Jiru.

In primele sapte luni ale acestui an, de la CEC au fost disponibilizati circa 500 de salariati, pana la 9.000 angajati, si au fost desfiintate peste 100 de unitati teritoriale, reteaua numarand in prezent 1.424 de amplasamente. La finele anului 2001, banca avea circa 12.200 de salariati si 1.670 - 1.680 de sucursale, filiale si agentii.

El a adaugat ca cele mai importante active ale CEC sunt traditia, stabilitatea, increderea populatiei si dimensiunea retelei teritoriale a bancii. A"Aceste puncte forte vor fi esentiale pentru participantii la procesul de privatizare, iar investitorul care va prelua CEC va trebui sa aloce fonduri importante pentru modernizarea unitatilor banciiA", a aratat Jiru.

In luna iunie, Comisia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a selectat sase banci pentru a depune oferte de consultanta la privatizarea ultimei institutii de credit unde statul este actionar majoritar. Cele sase institutii preselectate sunt JP Morgan, Citigroup Global Markets Limited, Rothschild Conseil International, HSBC, Credit Suisse First Boston (Europe) Limited si BNP Paribas.

Presedintele CEC a afirmat ca, pana la finele acestei luni, va fi stabilit consultantul, iar in septembrie va fi semnat contractul. A"Conform programului de privatizare, pana in februarie 2005, consultantul va finaliza raportul si va inainta documentul Guvernului.

O luna mai tarziu, Executivul va stabili strategia de privatizare, care va face referire la formula de vanzare, procentul din capitalul social care va fi oferit spre achizitie potentialilor investitori si obiectul de activitate al CEC dupa acest procesA", a spus Jiru.


Sursa: Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1029 ori