DevStudio lanseaza prima brutarie online

Marti, 29 August 2006, ora 16:02
1529 citiri

Compania de IT devStudio din Baia Mare a lansat primul portal de vanzari de produse perisabile online cu servicii doar pe raza judetului Maramures, a declarat marti Alexandru Stupar, directorul general al companiei. Punctul forte al magazinului online, care apartine fabricii de paine Andana Pan si care a investit 2 milioane de euro in tot sistemul de distributie, il constituie livrarea la domiciliu a produselor alimentare si nealimentare de larg consum printre care si alimente perisabile precum produse proaspete de panificatie, patiserie si cofetarie.

Magazinul virtual vinde inca din momentul lansarii peste 1.400 de produse, iar numarul acestora este in continua crestere.

Timpul de livrare este de maximum 50 de minute, iar tariful este fix, de 4 lei noi. DevStudio va implementa, in termen de o luna, si un sistem de plata cu cardul de credit, in momentul de fata fiind posibila numai plata la livrare, a adaugat Stupar.

Compania intentioneaza ca in termen de un an sa isi extinda serviciile online in toata tara in sistem de franciza. "Vom fi astfel, impreuna cu Andana Pan, primii furnizori de produse perisabile online cu acoperire nationala", a spus Stupar.

Departamentul "Supermarket" al Emania.ro, cel mai mare portal de vanzari din Romania, comercializeaza la randul sau produse alimentare prin internet, insa cele perisabile sunt livrate numai la nivelul Bucurestiului. Termenul de livrare poate ajunge la o zi, dar serviciul acopera toata tara. Modalitatile de plata includ cartea de credit, cec, Money Order, Western Union, dar si plata in bani lichizi la livrare.

"Oamenii au din ce in ce mai multa incredere in vanzarile de alimente online. Cele mai bune tranzactii se fac cu romanii din diaspora care fac comenzi in mod regulat pentru rudele de acasa", a spus pentru NewsIn Anca Alungulesei, asistent de proiect la Emania. Supermarketul virtual inregistreaza aproximativ 20 de comenzi pe zi, iar cea mai mare tranzactie s-a ridicat la 3.000 de lei noi, a adaugat Alungulesei.

"Mai ales pentru produsele perisabile, termenul de livrare trebuie sa fie foarte scurt si produsele sa aiba stocuri alocate", a declarat pentru NewsIn Cristian Badea, director tehnic si de operatiuni la Gecad ePayment International. Infrastructura acestor vanzari consta in bune sisteme de gestiune si livrare.

"Din nefericire, comisioanele la plata prin card sunt foarte mari din cauza ca vanzarile sunt putine: e un cerc vicios". Pasi mari in ameliorarea acestei situatii fac deocamdata marii retaileri care beneficiaza de stocuri mari, crede Badea. "Comerciantii trebuie sa fie mai creativi pe partea de marketing si sa isi fidelizeze clientii pentru ca mediul mediul virtual ofera mai multe date legate de produse", a incheiat Badea.

Agentia NewsIn

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...