Deponentii CEC pentru Dacia vor fi despagubiti

Joi, 07 Decembrie 2006, ora 14:35
1058 citiri

Deputatii din doua comisii au fost de acord cu despagubirea deponentilor la CEC pentru achizitionarea unei masini Dacia, inainte de 1989.Comisia Juridica si Comisia de Buget Finante au avizat favorabil proiectul de lege depus de Partidul Conservator, care prevede despagubirea celor care au depus bani la CEC inainte de 1989 pentru a obtine o masina Dacia.

Potrivit unui amendament adus formei initiale a proiectului, persoanele in cauza vor fi despagubite cu titluri de stat cu maturitate intre 2 si 4 ani, in locul prevederii initiale care presupunea despagubirea din sumele provenite din privatizare CEC.

Acest lucru inseamna ca despagubitii isi pot recupera banii vanzand aceste titluri Ministerului de Finante, dar nu mai devreme de doi ani de la primirea acestor titluri.

"Prin acceptarea acestui amendament am evitat trimiterea deponentilor catre fondul Proprietatea, fond despre care stim ca a ridicat numeroase nemultumiri din partea populatiei", a declarat deputatul PC Nicolae Popa dupa sustinerea proiectului in cele doua comisii.

Amos News