Creditul Ioanei Basescu, verificat de Banca Nationala

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 09:31
1545 citiri
Creditul Ioanei Basescu, verificat de Banca Nationala

Banca Nationala a Romaniei va demara un control la CEC Bank pentru a analiza conformitatea creditului acordat fiicei presedintelui Traian Basescu, a declarat, joi, seful Directiei de Supraveghere a BNR, Nicolae Cinteza.

"Controlul se poate efectua fie ca urmare a unei autosesizari a BNR, in situatia in care impactul pe banca ar fi foarte puternic si banca ar avea de suferit din cauza aceasta, fie ca urmare a unei solicitari. Aceasta solicitare s-a facut de catre Ministerul Finantelor, in calitate de actionar al bancii. Eu am primit solicitarea ieri (miercuri - n.r.)', a spus Cinteza.

Potrivit acestuia, controlul va demara cel mai probabil saptamana viitoare, termenul prevazut pentru finalizare fiind 9 decembrie.

"Acesta este un control de conformitate care presupune o verificare mai aprofundata pe care noi o facem doar atunci cand constatam ca verificarile pe riscuri impune o astfel de verificare si cred ca se va finaliza inainte de 9 decembrie, termenul prevazut. Rezultatul va fi discutat doar in limitele prevazute de lege. Anume, se va limita doar la a informa daca acordarea creditului a fost facuta corect sau daca au fost constate abateri', a explicat Cinteza.

Seful Directiei de Supraveghere a BNR sustine ca, in situatia CEC Bank, acest credit este unul cu impact mic, insa, in cazul unei banci mai mici, impactul ar fi fost mai mare.

El a adaugat ca la CEC Bank s-a incheiat de curand un control conform planificarii, iar ponderea neregulilor gasite se afla mult sub media pe sistem.

Alpha Bank Romania, impreuna cu Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor, a organizat cea de-a 13-a editie a seminarului EU-COFILE. Evenimentul are loc in perioada 26 - 30 noiembrie, la Sinaia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit CEC Bank, #credit Ioana Basescu, #control credit Basescu BNR , #stiri CEC