Creditele, produse de lux: "Oamenii vin, se uita, dar nu cumpara" (Ghetea)

Marti, 14 Iunie 2011, ora 18:50
1837 citiri
Creditele, produse de lux: "Oamenii vin, se uita, dar nu cumpara" (Ghetea)

Clientii bancilor vor contracta din ce in ce mai multe credite, atrasi de programul Prima Casa. Daca pana acum, romanii priveau banca precum un magazin de lux in care produsele sunt mult prea scumpe, bancile s-au hotarat sa ieftineasca creditele in lei. "Pana acum a existat un interes deosebit manifestat de clienti dar nematerializat. Toata lumea a venit a intrebat, dar nu a cumparat", a declarat Radu Ghetea, presedinte CEC Bank, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.

Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, este de parere ca, in perioada urmatoare clientii bancilor vor fi mult mai activi in contractarea creditelor.

"Pana acum a existat un interes deosebit manifestat de clienti dar nematerializat. Toata lumea a venit, a intrebat, dar nu a cumparat", a subliniat Radu Ghetea.

Acesta spune ca nu este vorba de o relaxare a creditarii ci de faptul ca va exista cerere datorata programului Prima Casa. In opinia acestuia, accesibilitatea creditelor este mult mai rapida decat inainte de lansarea acestui program, cu toate ca multe banci din Romania au oferit produse similar programului Prima Casa.

Nu trebuie sa vorbim de relaxarea creditarii, Datorita contextului actual, costul pentru credit si nu numai pentru persoanele fizice este in scadere, daca ne referim la creditele in lei.

In ceea ce priveste creditele in valuta, Radu Ghetea spune ca lucrurile sunt mai complicate.

“Personal cred ca vom asista la o crestere a costului creditului in valuta”, a mai precizat acesta.

Potrivit unui sondaj realizat de BNR, romanii vor putea contracta multa mai usor credite fiindca bancile  vor relaxa conditiile de creditare atat la finantarile de consum cat si la creditele imobiliare.

Studiul se bazeaza pe raportarile facute de cele mai mari zece banci locale, dintre care o treime considera ca majoritatea conditiilor de creditare nu vor mai fi atat de restrictive ca pana acum.

Ce îi lipsește Uniunii Europene. Comisar UE influent: „Nu suntem prezenți în top 20”
Ce îi lipsește Uniunii Europene. Comisar UE influent: „Nu suntem prezenți în top 20”
Comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, susține marți, 8 octombrie, că Europa, în special, are nevoie de bănci mai puternice. Acesta nu a comentat direct posibila preluare a unei...
Finanțare de la stat pentru pompele de căldură. Anunț de la ministerul Energiei pentru proprietari
Finanțare de la stat pentru pompele de căldură. Anunț de la ministerul Energiei pentru proprietari
Guvernul intenționează să crească nivelul de utilizare a pompelor de căldură în sectorul rezidenţial. Această formă de încălzire şi răcire este deja frecventă în clădirile...
#creditare, #credite, #credite lei, #credite valuta, #finantare, #prima casa 4, #radu ghetea , #stiri CEC

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.5290 RON

-0.0135
  1. Salariul minim european, la un pas de a intra în vigoare. Cum ar putea fi calculate veniturile anagajaților români
  2. Continuă concedierile în industria auto. Unul dintre cei mai mari producători din România trimite acasă 800 de angajați
  3. Marius Barbu (NEPI RockCastle) la The Real Estate Event: „Vestul Europei nu crește în același ritm cu Europa Centrală și de Est” VIDEO
  4. Sorin Preda (Global Vision) la The Real Estate Event: „Sunt atât de multe lucruri de făcut în România, acum 2-3 ani nici nu ni le imaginam”
  5. Alina Necula (Lion's Head) la The Real Estate Event: "Avantajele României țin de mărimea pieței și de calitatea produselor imobiliare"
  6. Dennis Selinas (Globalworth) la The Real Estate Event: „Singurul mod de a instituționaliza produsele imobiliare care pot atrage investiții este să facem clădiri performante”
  7. Antoniu Panait (Vastint) la The Real Estate Event: "Predictibilitatea este foarte importantă pentru viitorii investitori, iar România are nevoie de investitori"
  8. Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
  9. De ce aleg muncitorii din Pakistan să se angajeze în România?