Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creditele, produse de lux: "Oamenii vin, se uita, dar nu cumpara" (Ghetea)

Creditele, produse de lux: "Oamenii vin, se uita, dar nu cumpara" (Ghetea)

Clientii bancilor vor contracta din ce in ce mai multe credite, atrasi de programul Prima Casa. Daca pana acum, romanii priveau banca precum un magazin de lux in care produsele sunt mult prea scumpe, bancile s-au hotarat sa ieftineasca creditele in lei. "Pana acum a existat un interes deosebit manifestat de clienti dar nematerializat. Toata lumea a venit a intrebat, dar nu a cumparat", a declarat Radu Ghetea, presedinte CEC Bank, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, este de parere ca, in perioada urmatoare clientii bancilor vor fi mult mai activi in contractarea creditelor.


"Pana acum a existat un interes deosebit manifestat de clienti dar nematerializat. Toata lumea a venit, a intrebat, dar nu a cumparat", a subliniat Radu Ghetea.


Acesta spune ca nu este vorba de o relaxare a creditarii ci de faptul ca va exista cerere datorata programului Prima Casa. In opinia acestuia, accesibilitatea creditelor este mult mai rapida decat inainte de lansarea acestui program, cu toate ca multe banci din Romania au oferit produse similar programului Prima Casa.


Nu trebuie sa vorbim de relaxarea creditarii, Datorita contextului actual, costul pentru credit si nu numai pentru persoanele fizice este in scadere, daca ne referim la creditele in lei.


In ceea ce priveste creditele in valuta, Radu Ghetea spune ca lucrurile sunt mai complicate.


“Personal cred ca vom asista la o crestere a costului creditului in valuta”, a mai precizat acesta.


Potrivit unui sondaj realizat de BNR, romanii vor putea contracta multa mai usor credite fiindca bancile  vor relaxa conditiile de creditare atat la finantarile de consum cat si la creditele imobiliare.


Studiul se bazeaza pe raportarile facute de cele mai mari zece banci locale, dintre care o treime considera ca majoritatea conditiilor de creditare nu vor mai fi atat de restrictive ca pana acum.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1412 ori