Chiritoiu: CEC este pe lista ajutoarelor de stat pentru acest an

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 15:51
1343 citiri
Chiritoiu: CEC este pe lista ajutoarelor de stat pentru acest an

CEC este pe lista ajutoarelor de stat pentru acest an, a declarat vineri presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, care va discuta acest subiect cu forurile europene cel mai probabil in februarie, dupa ce va fi aprobat bugetul, pentru a vedea care sunt prioritatile guvernului in 2010.

"Vreau sa las Guvernul sa treaca bugetul si sa vedem care este lista de ajutoare de stat pe care autoritatile au stabilit-o pentru acest an si cred ca CEC-ul este unul dintre acestea", a spus Chiritoiu, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca pana la sfarsitul lunii ianuarie va sti care sunt prioritatile Guvernului, perioada in care se vor finaliza si modificarile care au loc la nivelul Comisiei Europene legate de comisarii europeni, relateaza Mediafax.

"Probabil ca in februarie o sa fac prima vizita la Uniunea Europeana, dar trebuie sa ma lamuresc ce doreste Guvernul Romaniei", a adaugat oficialul Consiliului Concurentei.

CEC Bank, detinuta de stat prin Ministerul Finantelor Publice, a urcat in topul bancilor in functie de active de pe locul noua pe sapte dupa primele noua luni, dupa ce si-a majorat cota de piata de la 4,3% la 5,51% la sfarsitul lunii septembrie, potrivit datelor BNR.

Valoarea activelor CEC Bank a crescut in primele 11 luni cu 43,2%, la 19,4 miliarde de lei, in contextul in care banca a majorat soldul creditelor acordate cu 13,5% si portofoliul de depozite cu 21,3%. 

#ajutoare, #cec, #chiritoiu, #de, #stat , #stiri CEC