CEC-ul a triplat volumul creditelor

Marti, 29 August 2006, ora 03:35
1138 citiri

Soldul creditelor acordate persoanelor juridice de catre Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a crescut de la inceputul anului de aproape trei ori, ajungand la 500 de milioane de lei, informeaza banca.Peste 90 la suta din totalul creditelor au fost acordate intreprinderilor mici si mijlocii, 55 la suta au avut ca destinatie principala finantarea investitiilor, 40 la suta au fost acordate pentru finantarea nevoilor pe termen scurt, iar patru la suta au reprezentat creditele pentru finantarea stocurilor. De asemenea, desi CEC a demarat recent activitatea de creditare in valuta, portofoliul de credite a ajuns deja la peste sase milioane de euro. Dintre acestea, prin programul 'SME Finance Facility', de finantare a IMM-urilor din surse BERD - Uniunea Europeana, au fost acordate 36 de credite, insumand 1,6 milioane euro.

CEC este o banca fondata in anul 1864 si are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste sase miliarde lei noi si o retea de 1.391 unitati, in mediul urban si rural. Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, concomitent cu mentinerea clientelei actuale, pregatind in permanenta noi produse si servicii in concordanta cu standardele practicate de celelalte banci din Romania.

CEC se afla in continuare intr-un amplu proces de restructurare, urmand sa fie privatizata. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.

Agentia Rompres