CEC si-a triplat portofoliul de credite pentru firme

Luni, 28 August 2006, ora 14:36
864 citiri

Soldul creditelor acordate de Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) firmelor mici si corporatiilor a crescut, de la inceputul anului, de aproape trei ori, pana la 500 de milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii de economii.Peste 90% din totalul creditelor au fost acordate intreprinderilor mici si mijlocii, 55% au avut ca destinatie principala finantarea investitiilor, 40% au fost acordate pentru finantarea nevoilor pe termen scurt, iar 4% au reprezentat creditele pentru finantarea stocurilor.

CEC a demarat recent activitatea de creditare in valuta, iar portofoliul de credite a ajuns la peste sase milioane de euro. Dintre acestea, prin programul "SME Finance Facility", de finantare a intreprinderilor mici si mijlocii din surse BERD - UE, au fost acordate 36 de credite, insumand 1,6 milioane euro.

CEC are, in prezent, un capital social de 149,7 milioane lei, active totale de peste sase miliarde lei si o retea de 1.391 unitati, in mediul urban si rural. Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, atat din randul populatiei, cat si al companiilor, concomitent cu mentinerea clientelei actuale, prin pregatirea permanenta de noi produse si servicii la nivelul standardelor practicate de celelalte banci din Romania.

Activitatea bancii a fost reorganizata, in vederea privatizarii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, astfel incat a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.

In cursa pentru privatizarea CEC au mai ramas OTP Bank din Ungaria si National Bank of Greece, care urmeaza sa trimita ofertele finale de cumparare a pachetului majoritar de actiuni al bancii romanesti pana la sfarsitul lunii august.

Agentia NewsIn