CEC intra in asigurari

Vineri, 25 Mai 2007, ora 00:00
983 citiri

Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a primit o oferta de a cumpara o firma de asigurari si analizeaza propunerea, insa ar putea renunta la proiectul unei banci pentru locuinte, a spus joi noul presedinte al institutiei, Radu Gratian Ghetea."Am primit o oferta sa cumparam o societate de asigurari, dar nu am luat inca o decizie", a mai spus Ghetea. El a mentionat ca va fi nevoie sa se faca studii suplimentare, inclusiv pentru o eventuala infiintare a unei firme noi de profil.

Ghetea a mai spus ca introducerea unei banci pentru locuinte in grupul financiar al CEC ar fi nepotrivita, in acest moment. "Mi se pare putin ciudat aspectul legat de banca pentru locuinte, pentru ca CEC a fost o astfel de banca", a continuat Ghetea.

El nu respinge ideea unei firme de asigurari si intrarea pe piata de leasing, deoarece considera ca sunt de o utilitate mare pentru clienti. "Vom vedea in ce masura aceste proiecte vor putea fi continuate. Ele nu reprezinta, insa, o prioritate pentru noi", a mentionat Ghetea.

Fostul presedinte al CEC, Eugen Radulescu, a spus in luna aprilie ca banca a planificat deschiderea unei banci pentru locuinte in acest an si dezvoltarea activitatii de leasing. CEC urma sa fie actionarul unic al bancii pentru locuinte, potrivit lui Radulescu, care a mentionat ca sumele necesare lansarii bancii erau prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli din 2007, aprobat de actionari.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)