CEC face concurenta la Prima Casa

Marti, 29 Martie 2011, ora 16:31
1801 citiri
CEC face concurenta la Prima Casa

CEC Bank lanseaza o campanie valabila in perioada 4 aprilie - 31 octombrie prin care acorda credite ipotecare pentru investitii imobiliare cu dobanda de 5,22% la euro si 8,84% la lei, dupa ce a epuizat plafonul alocat in cadrul programului guvernamental Prima Casa, de 6 milioane de euro.

"Avand in vedere epuizarea in luna martie a plafonului pentru creditele acordate in cadrul programului Prima Casa, pana la suplimentarea acestuia in conditiile legii, CEC Bank vine in intampinarea clientilor si ofera conditii similare de creditare prin lansarea unei campanii promotionale la creditele ipotecare pentru investitii imobiliare, in lei si valuta", potrivit unui comunicat al bancii.

Dobanda se calculeaza ca Robor la sase luni plus 1,9 puncte procentuale pentru imprumuturile in lei si in cazul creditelor in euro ca suma intre Euribor la sase luni plus o marja de 4 punte.

Creditele pot fi utilizate pentru achizitionarea de proprietati finalizate, inclusiv terenul aferent acestora. Scadenta imprumuturilor este de maxim 35 de ani, iar valoarea poate ajunge pana la 100.000 euro sau echivalentul in lei.

Avansul necesar pentru contractarea unui astfel de imprumut este de minim 10%, iar clientul nu plateste evaluarea imobilului si comision de analiza dosar.

Comisionul de administrare credit este de 0,04%, fiind aplicat lunar la soldul curent.

Programul guvernamental Prima Casa a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.

Creditele acordate prin programul Prima Casa au o rata a dobanzii egala cu EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la trei luni plus o marja fixa de maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

#credite ipotecare, #CEC Bank, #prima casa, # Programul guvernamental Prima Casa, # credite , #stiri CEC