CEC: credit pentru tractoare in cadrul programului "Rabla" din agricultura

Marti, 04 Mai 2010, ora 11:45
3108 citiri
CEC: credit pentru tractoare in cadrul programului "Rabla" din agricultura

CEC Bank a lansat un credit destinat achizitionarii de tractoare si masini autopropulsate noi in cadrul programului "Rabla" din agricultura, care se acorda pe o perioada de maxim sase ani, precizeaza Mediafax.

"CEC Bank lanseaza incepand cu data de 3 mai creditul «RABLA AGRICOL», destinat achizitionarii de tractoare si masini agricole autopropulsate noi, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului si Padurilor nr.2/5.01.2010 pentru aprobarea ghidului de finantare a programului de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate, modificat si completat prin Ordinul Ministerului Mediului si Padurilor nr. 419/2010", se arata intr-un comunicat al bancii.

Programul "Rabla" pentru tractoare, aflat la prima editie, a inceput in luna martie si prevede ca proprietarii pot sa-si caseze tractorul vechi in schimbul unei reduceri de 17.000 de lei din pretul unuia nou fiind asteptati sa-l predea la REMAT-uri.

Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fara ca aceasta sa depaseasca 50% din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi pentru persoane fizice si 40% din pretul, fara TVA, al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi pentru persoanele juridice.

Creditul lansat de CEC Bank este destinat finantarii diferentei dintre pretul de comercializare al tractorului sau masinii autopropulsate stabilit de producatorul validat si prima de casare, iar banca nu solicita contributie proprie din partea clientului.

Rambursarea creditelor este flexibila, adaptata caracterului sezonier al activitatii clientilor si a perioadelor de incasare, si nu se va percepe comision de rambursare anticipata.

Statul are la dispozitie, in 2010, o suta de milioane de lei pentru a plati primele de casare in programul "Rabla" pentru tractoare. 

 

#agricol, #casare, #cec, #credit, #finantare, #prime, #rabla , #stiri CEC

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"