CEC Bank participa la Prima Casa 2 cu un plafon de 40 milioane euro

Joi, 04 Martie 2010, ora 13:28
2514 citiri
CEC Bank participa la Prima Casa 2 cu un plafon de 40 milioane euro

CEC Bank a primit confirmarea pentru participarea la etapa a doua a programului Prima Casa, cu oferte de credite atat in lei, cat si in valuta, a declarat joi presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.

El a precizat ca plafonul acordat pentru credite in cadrul etapei a doua a programului Prima Casa se ridica la 40 milioane euro.

"Banii ii avem inclusiv din depozitele atrase de la populatie, astfel ca nu vom avea sincope in asigurarea resurselor pentru program", a declarat Ghetea.

Dobanda la creditele in lei va fi egala cu rata ROBOR plus o marja de 1,9 puncte procentuale. La creditele in euro, dobanda este egala cu rata EURIBOR la care banca isi adauga o marja de 4 puncte procentuale.

Presedintele CEC Bank a precizat ca imprumuturile in lei sunt mult mai sigure pentru cei ale caror venituri sunt in moneda nationala, chiar daca nivelul costurilor de creditare este mai mare decat la creditele in euro.

El a mai estimat ca, in conditiile actuale, e de asteptat ca dobanzile la euro sa creasca, in vreme ce dobanzile la lei sa scada.

#cec, #prima casa, #plafon, #ghetea , #stiri CEC

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Cum arată un calcul al salariului minim în funcție regulile UE. Ultima creștere încearcă o aproximare a directivei din 2022, pe ultima sută de metri
  2. Ce se întâmplă cu popririle angajaților și cu concediile medicale după creșterea salariului minim. Efectele puțin discutate