Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEC Bank: Legea insolventei nu protejeaza creditorul garantat

CEC Bank: Legea insolventei nu protejeaza creditorul garantat

Vicepresedintele CEC Bank, Mirela Iovu, a declarat miercuri ca legislatia din domeniul insolventei nu protejeaza creditorul garantat, astfel ca "garantiile pot fi fructificate dupa ani de zile, timp in care se deterioreaza sau se fura", informeaza NewsIn.

"Legea nu protejeaza creditorul garantat. Odata ce o firma a intrat in procedura insolventei, ma trezesc eu, creditor supergarantat. Stam ani de zile pana se fructifica acele garantii care nu inseamna nimic, se deterioreaza, se fura", a mentionat Iovu.

Aceasta a adaugat ca din 50.000 de firme din Romania aflate in prezent in procedura de insolventa, numai la 234 de firme a fost posibila reorganizarea activitatii.

Iovu a mentionat ca putine planuri de reorganizare au avut succes.

La nivelul sistemului bancar, creditele catalogate pe pierdere reprezentau 15,85% din total la finalul lunii septembrie, cele indoielnice 4,39%, iar cele substandard 10,41%. Creditele standard reprezentau la finalul lunii septembrie 47,59%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1580 ori
Citeste mai multe desprecec creditor insolventa lege