Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEC Bank lanseaza microcreditele pentru agricultura

CEC Bank lanseaza microcreditele pentru agricultura


CEC Bank lanseaza microcreditele pentru agricultura, in urma conventiei incheiate cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru derularea sumelor puse la dispozitie din Fondul pentru microcreditare in agricultura, constituit la dispozitia ministerului, conform OUG 43/ 2013.

Microcreditele sunt destinate sustinerii fermelor de familie si facilitarii accesului la finantare al fermierilor, precizeaza CEC Bank intr-un comunicat. Banca beneficiaza de un fond in valoare de aproximativ 16,6 milioane lei, cu posibilitatea suplimentarii dupa utilizarea integrala a acestei sume.

Din fondul pus la dispozitie de MADR, clientii eligibili pot contracta de la CEC Bank credite pentru investitii in domeniul agricol, in valoare de maximum 15.000 euro, in echivalent lei, pe o perioada de creditare de maximum 120 de luni, credite pentru asigurarea contributiei proprii aferente proiectelor de investitii selectate prin PNDR, in valoare de pana la 75.000 euro, in echivalent lei, pe o perioada de maximum 120 de luni, si credite pentru sustinerea realizarii productiei agricole, in valoare maxima de 25.000 euro, in echivalent lei, pe o perioada de creditare de maximum 24 de luni.

Conventia vine cu costuri mai mici pentru imprumuturi

Avantajul principal al finantarilor acordate prin Conventia de lucru incheiata intre CEC Bank si MADR il constituie costurile competitive, ce permit clientilor eligibili un acces facil la finantare.

In prezent, dobanda este de 6,1%, iar comisionul de acordare a creditelor este zero. Costurile includ comisionul de analiza de 0,4%, comisionul de gestiune de 0,04%, aplicabil lunar la soldul curent al creditului si comisionul de evaluare a garantiilor.

Facilitatile beneficiaza de garantie emisa de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de maximum 80% din valoarea creditului, plus alte garantii din mixul acceptat de CEC Bank. Nu se solicita contributie proprie si exista posibilitatea obtinerii unei perioade de gratie.

"Prin lansarea acestor microcredite, CEC Bank isi consolideaza pozitia de partener strategic in sustinerea sectorului agricol. Venim astfel in sprijinul clientilor eligibili cu produse de finantare in conditii de cost extrem de avantajoase, in scopul crearii de noi oportunitati de dezvoltare intensiva si extensiva a agriculturii", arata Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2096 ori