CEC Bank acorda credite fermierilor

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 17:12
1782 citiri
CEC Bank acorda credite fermierilor

CEC Bank a anuntat ca va incheia cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) conventia trilaterala privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) Campania 2011, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al bancii, valoarea creditului va fi de 80% din suma cuvenita din SAPS, denominata in lei, la cursul leu/euro comunicat de BNR la data solicitarii creditului.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR care va reprezenta pana la 80% din valoarea creditului acordat.

Dobanda practicata de CEC Bank pentru acest tip de credit este cuprinsa intre 9,4% si 9,9%, in functie de clasa de risc in care se incadreaza clientul, iar la acordare se percepe un comision de 0,25% din valoarea finantata.

Plata pentru sumele cuvenite beneficiarilor in cadrul schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) se va efectua pana la data de 30 iunie 2012 inclusiv, in conturile beneficiarilor deschise la CEC Bank din sumele cuvenite de la APIA.

Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat in luna mai ca 1,04 milioane fermieri au depus cereri de sprijin pe suprafata, numar apropiat de cel de anul trecut, pentru 9,2 milioane hectare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cec bank, #credite fermieri, #cec, #credit , #stiri CEC