Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEC Bank a afisat o scadere a profitului brut cu 44%

CEC Bank a afisat o scadere a profitului brut cu 44%
CEC Bank si-a diminuat profitul brut cu 44%, la 32 milioane lei (8,7 milioane euro), in prima jumatate a anului, pe fondul cresterii provizioanelor si a cheltuielilor cu lansarea noii imagini a bancii, a anuntat banca intr-un comunicat. La jumatatea anului trecut, CEC Bank inregistra un profit brut de 57 milioane lei.Activele
bancii au crescut in primul semestru al acestui an cu 55% fata de nivelul atins la jumatatea anului trecut si cu 14% fata de sfarsitul anului trecut, pana la 12,4 miliarde lei (3,4 miliarde euro).CEC Bank ocupa, astfel, la 30 iunie 2008, locul noua in topul bancilor din Romania, in functie de active, iar cota de piata a bancii a crescut de la 4,2% la sfarsitul anului trecut la 4,42% dupa primul semestru din acest an, potrivit datelor CEC."Banca va avea un rol din ce in ce mai important in accesarea fondurilor europene, iar obiectivele pe anul 2008 vor fi atinse, daca nu chiar depasite", a declarat presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, care a adaugat ca, pana in 2011, banca vrea sa devina lider de piata pe segmentul reprezentat de populatie si al afacerilor din mediul rural.Banca a acordat credite de 6,7 miliarde lei pana la sfarsitul primului semestru din 2008, ponderea creditelor ajungand la 54,2% din totalul activelor dupa primele sase luni ale acestui an.Volumul creditelor acordate de CEC Bank companiilor a crescut de 2,25 ori in ultimul an, pana la 2,154 miliarde lei, ponderea acestora fiind de 32% din portofoliul total de credite la jumatatea acestui an. Creditele acordate catre sectorul agricol s-au mentinut in aceasta perioada la peste 12% din totalul creditelor acordate persoanelor juridice, se mai arata in comunicatul bancii.Creditele pentru populatie au crescut cu 51%, la 4,55 miliarde lei, pana la finalul primului semestru al acestui an fata de suma acordata pana la jumatatea lui 2007.
Depozitele
au inregistrat dupa primele sase luni o crestere de 44% fata de iunie 2007, pana la 9,4 miliarde lei, iar ponderea depozitelor detinute de populatie era la 30 iunie 2008 de peste 93% din totalul acestora.Veniturile nete curente (exclusiv provizioanele) au atins 335,3 milioane lei, dupa primele sase luni din 2008, cu 45% mai mult decat in prima jumatate a anului trecut.
Numarul cardurilor active
a crescut in ultimul an cu peste 77%, iar cel al bancomatelor (ATM) cu peste 40%, mai precizeaza comunicatul. In prezent, banca dispune de peste 680 de bancomate si gestioneaza peste 600.000 carduri active.Reteaua teritoriala a CEC Bank cuprinde, in prezent, 1.404 de unitati.Banca si-a lansat in primul semestru al acestui an o noua imagine, sub denumirea de CEC Bank, si a investit in renovarea sediilor si in pregatirea personalului. De asemenea, banca a lansat trei produse noi pentru clientii care vor sa acceseze fonduri europene si un nou serviciu - CEC Online - pentru cei care vor sa faca operatiuni prin internet, se mai arata in comunicatul bancii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1735 ori