CEC Bank a acordat anul trecut credite cu valori cuprinse intre 87 de lei si 25 milioane euro

Luni, 08 Februarie 2010, ora 09:44
1483 citiri
CEC Bank a acordat anul trecut credite cu valori cuprinse intre 87 de lei si 25 milioane euro

CEC Bank a acordat anul trecut credite cu valori cuprinse intre 87 de lei, pentru zootehnie, si aproximativ 25 de milioane de euro, pentru sectorul energetic si cel al constructiilor, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele institutiei de credit, Radu Gratian Ghetea.

"Am avut anul trecut o activitate extraodinar de intensa in finantarea agriculturii, in conditiile in care avem o gama de produse care acopera toate activitatile din acest sector", a afirmat Ghetea, potrivit Mediafax.

El a spus ca in perioada decembrie-ianuarie banca a acordat peste 20.000 de credite pentru fermieri din zootehnie indreptati sa primeasca subventii, pentru a le acoperi nevoile de lichiditate.

"Valoarea totala a acestor credite este in jur de 120 - 130 de milioane de lei. Cel mai mic credit pe care l-a dat CEC este de 87 de lei, in zootehnie. La inceput am fost foarte surprins cand cineva a cerut aceasta suma, dar am realizat ca oamenii erau indreptatiti sa primeasca o subventie, dar ca trebuia sa isi scoata animalele din iarna pana cand primeau banii", a explicat presedintele CEC Bank.

El a precizat ca banca a acordat multe credite de valori reduse, iar la imprumuturile catre fermierii din zootehnie dobanda a fost mica, de 13,5%, fara a exista alte comisioane.

"La nivelul bancii avem si credite importante, care sunt in jurul cifrei de 25 de milioane de euro, acordate in sectoarele constructii si energie. Nu sunt multe ca numar, pentru ca nu este obiectivul nostru principal, dar exista. In acelasi timp, avem foarte multe credite cu valori mari acordate administratiilor si autoritatilor publice locale, respectiv primariilor sau municipalitatilor", a continuat presedintele CEC Bank.

Numar clientilor CEC Bank se plasa la finele lunii noiembrie la 105.000 de firme si in jur de 3 milioane de persoane juridice, numarul acestora fiind in crestere.

"La finele anului trecut aveam 1.351 de unitati (peste 800 in mediul rural), dintre care multe cu 1-2 salariati", a spus Ghetea.

La finele anului 2008, CEC Bank avea 1.418 de unitati teritoriale, ceea ce inseamna ca banca are in prezent cu 67 de unitati mai putine.

"Desfasuram, nu mai este deja un secret, un program de eficienta si, in paralel, un program de modernizare. Pana la finele acestui an, obiectiv fixat de la inceput, vrem sa avem totul renovat, modernizat. Acordam multa atentie atunci cand ne ducem sa investim intr-o astfel de moderniare. Astfel, ne uitam cat de eficienta este locatia respectiva si in urma acestor analize exista si posibilitatea inchiderii", a spus Ghetea.

El a mentionat ca banca a inchis unele sucursale anul trecut, dar ca a si deschis unele noi.

Totusi, Ghetea a spus ca numarul salariatilor bancii a ramas aproape acelasi in 2009, datorita relocarii, prin cresterea personalului din centrala, concomitent cu scaderii angajatilor din teritoriu. CEC Bank avea 6.602 angajati la finele anului 20 08.

 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#cec, #credite, #ghetea, #sectoare , #stiri CEC