Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEC a inregistrat un profit net dublu in primele 9 luni

CEC a inregistrat un profit net dublu in primele 9 luni
Profitul net al Casei de Economii si Consemnatiuni a crescut, in primele 9 luni ale anului, cu peste 100% fata de perioada similara din 2006 si a ajuns la 70 de milioane de lei. Cresterea s-a produs pe fondul avansului cu 65% al portofoliului de credite acordate clientilor nebancari, a anuntat banca.

Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la 4,77 miliarde d lei (1,43 miliarde de euro) la sfarsitul lui septembrie, iar depozitele atrase au atins 7,09 miliarde de lei, in crestere cu 33% fata de trimestrul al treilea al anului trecut, informeaza banca intr-un comunicat. Activele CEC insumau la 30 septembrie 8,88 miliarde de lei (2,65 miliarde de euro), cu 45% mai mult fata de a noua luna a anului trecut.

"Rezultatele la 30 septembrie 2007 ne dau posibilitatea, in perioada urmatoare, sa ne concentram, in principal, pe realizarea obiectivelor strategice anuntate pentru faza intai de dezvoltare, pana in 2009, si anume modernizarea si eficientizarea bancii", a declarat presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea.

In acest sens, un accent deosebit va fi pus pe cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor bancii, a adaugat acesta.

Fondurile proprii ale bancii au crescut de aproape doua ori in intervalul septembrie 2006 - septembrie 2007, pana la 1,08 miliarde de lei, iar veniturile saletotale au fost de 887 de milioane de lei in primele 9 luni ale anului, cu 42,6% mai mari decat in acelasi interval din 2006, cand au insumat 622 de milioane de lei.

Capitalul social al bancii a fost majorat la finalul anului trecut cu 500 de milioane de lei, pana la 650 de milioane.

Cardurile CEC, lansate anul trecut, au ajuns la un numar de peste 400.000 in prezent, mai arata banca.

In primele 9 luni din 2007, banca a dezvoltat produse noi si a modernizat cele existente, cea mai buna evolutie fiind inregistrata de Contul Privilegiu, cardul de credit, creditele pentru populatie, creditele pentru firmele mici si mijlocii (IMM) si cele pentru administratiile publice locale.

(Sursa: <a target="_blank" href="NewsInhttp://www.newsin.ro/">NewsIn</a>)


Bloombiz.ro Newsletter </p><p>Aboneaza-te la <a target="_blank"

href="newsletter-ul">http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4">newsletter-ul

infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri,

economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.</p>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 944 ori