BERD a acordat CEC 10 milioane de euro pentru promovarea produselor destinate mediului rural

Joi, 24 Mai 2007, ora 17:21
922 citiri

Banii pot fi acordati de catre CEC pentru finantarea proiectelor intreprinderilor Mici si Mijlocii, micilor cooperatii, precum si fermierilor din zonele tarii cu o populatie mai mica de 50.000 de locuitori, cu exceptia oraselor.

Potrivit directorului pentru Romania al BERD, Hildegard Gacek, fondurile por fi accesate pentru proiecte de investitii, achizitionarea de cladiri pentru productie, achizitionarea de echipamente, pentru lucrari civile, precum si pentru modernizarea sau extinderea cladirilor existente.

Pe langa aceasta suma, Comisia Europeana mai acorda CEC circa 1,5 milioane euro, dintre care 500.000 euro destinati asistentei tehnice, pregatirii angajatilor bancii, iar circa 1,1 milioane euro reprezinta un bonus de performanta care se acorda pentru finantarea portofoliului finantat din surse BERD.

Este primul imprumut destinat finantarii mediului rural in Romania, de catre BERD, a declarat Hildegard Gacek, joi, intr-o conferinta de presa.
Potrivit acesteia, BERD a finantat pana in prezent, in 11 tari din regiune, din care face parte si Romania, circa 1,1 miliarde euro pentru sectorul rural.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)