Bancomatele si POS-urile CEC nu vor functiona de vineri seara pana duminica

Vineri, 16 Noiembrie 2007, ora 15:31
1128 citiri
Bancomatele si POS-urile CEC nu vor functiona de vineri seara pana duminica

Casa de Economii si Consemnatiuni a anuntat ca bancomatele si aparatele pentru plata cu cardul la comercianti din reteaua sa vor fi oprite incepand de vineri 16 noiembrie, ora 23, pana duminica, 18 noiembrie, ora 23, pentru imbunatatirea sistemului informatic, arata un comunicat al CEC.

Sistemul de carduri CEC va fi intrerupt pentru modernizarea retelei de bancomate, POS-uri si a sistemului de autorizare tranzactii card. Acestea trebuie adaptate la standardele internationale de citire si acceptare la plata a cardurilor cu cip, se arata in comunicat.

Dupa finalizarea operatiunii, CEC va fi adaptata integral pentru citirea cardurilor cu cip, oferind posibilitatea emiterii ulterioare a acestui tip de carduri. Alinierea CEC la standardele de acceptare, si ulterior emitere, a cardurilor cu cip va spori siguranta derularii operatiunilor prin card de catre clienti, potrivit comunicatului bancii.

Banca avea la sfarsitul lunii octombrie o retea de peste 1.350 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti amplasate la ghiseele agentiilor CEC, precum si 560 de bancomate.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.