36% din prima transa a Programului Fermierul pe 2006, consumata in doua saptamani

Joi, 13 Aprilie 2006, ora 15:23
762 citiri

Bancile partenere ale Ministerului Agriculturii in Programul Fermierul au acordat deja scrisori de confort pentru 350 de miliarde de lei vechiAceasta reprezinta peste 36% din suma pe care firmele au primit-o in urma participarii la licitatia tinuta in primul trimestru al acestui an.

Actualmente, Ministerul Agriculturii deruleaza Programul Fermierul prin 3 banci (CEC, BRD si Banca Comerciala Carpatica), care au castigat prin licitatie derularea unui fond de 950 miliarde lei vechi, aferent anului 2006. Primirea proiectelor pentru Programul Fermierul de catre aceste banci a inceput la sfarsitul lunii martie a.c.

Inca 350 de proiecte sunt gata spre a fi depuse la bancile partenere ale MAPDR si 1.500 de proiecte in lucru, cu sprijinul Agentiei Nationale de Consultanta Agricola si a firmelor private de consultanta.

La sfarsitul lunii aprilie a.c., Ministerul Agriculturii va face a doua licitatie pentru 2006, la care se asteapta angajarea celorlalte fonduri destinate Programului Fermierul.

Pentru cele 300 de miliarde lei vechi aferente Programului Fermierul in anul 2005, banca partenera a Ministerului Agriculturii a fost BCR, fondurile fiind deja consumate in cursul lunii martie a.c.

Bloombiz

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.