Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ghetea: Pentru CEC Bank, criza economica a fost un ajutor

Ghetea: Pentru CEC Bank, criza economica a fost un ajutor


Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, a declarat, joi, ca pentru CEC Bank criza a fost un ajutor, deoarece "a facut mai mult loc in piata", in conditiile in care, in cinci ani, CEC Bank a urcat pe locul trei dupa cota de piata, de pe locul noua, dar ca banca s-a pregatit pentru a "prinde" acel loc.

"In circa cinci ani de cand am inceput proiectul de transformare a bancii de economii a Romaniei intr-o banca comerciala universala am reusit sa ajungem pe locul trei in sistemul bancar, dupa cota de piata, de pe locul noua. Intre timp, activele bancii au crescut de circa trei ori. Cam totul este inmultit cu trei", a declarat Ghetea, citat de Newsin.

Presedintele CEC a adaugat ca sunt totusi conditii pentru a ocupa locul liber de pe piata lasat de bancile afectate de criza financiara.

"Pentru CEC Bank criza a fost un ajutor, pentru ca facut mai mult loc in piata. Dar, pentru a intra in piata, pentru a prinde acel loc gol lasat, trebuia sa vii si pregatit, trebuia sa ai produsele si serviciile, trebuia sa ai si mentalitatea ca vrei sa intri pe piata. Daca nu ne dezvoltam ca o banca comerciala, CEC Bank-ul nu putea sa preia afacerile in domeniul creditarii, asa cum a facut-o in perioada respectiva", a mentionat Ghetea.

Acesta a amintit ca inainte de criza, in 2007, CEC Bank a inceput un proiect foarte ambitios, avand ca obiectiv principal transformarea bancii de economii a Romaniei intr-o banca comerciala universala.

"Am inceput o lupta foarte acerba de promovare in piata a unor produse, servicii, din categoria celor oferite de bancile comerciale universale. Trebuie sa spunem ca, in prima parte, in 2007, 2008, chiar si in 2009, acest lucru era deosebit de greu, pentru ca concurenta era foarte acerba. Pe parcurs, concurenta a inceput sa slabeasca si noi am putut sa oferim cu mai mult succes produsele noastre", a mai spus Ghetea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1550 ori