Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Micile afaceri din Romania sunt inglodate in datorii, iar una din trei e neprofitabila

Micile afaceri din Romania sunt inglodate in datorii, iar una din trei e neprofitabila


Una din trei intreprinderi mici si mijlocii din Romania este neprofitabila, in conditiile in care, din cele circa 700.000 de societati inregistrate la Registrul Comertului, 99,82% sunt IMM-uri, a declarat vicepresedintele CEC Bank, Mirela Iovu.

"Una din trei societati IMM este neprofitabila. De asemenea, 45% dintre aceste societati au capitaluri proprii negative, iar 82% au un grad de indatorare maxim. Toate acestea reprezinta niste probleme structurale pe care nu doar sistemul bancar trebuie sa le rezolve, ci este necesara o conlucrare la nivel national.

Dintre cele aproape 700.000 de societati inregistrate la Registrul Comertului, 99,82% sunt IMM-uri. Acolo pulseaza sangele economiei", a spus Iovu.

Potrivit acesteia, mai mult de jumatate dintre societati sunt nebancabile.

"Daca una din trei este neprofitabila, vorbim de faptul ca mai mult de jumatate dintre societati sunt nebancabile. Sistemul bancar are suficienta lichiditate care ar trebui sa fie pusa la treaba. IMM-urile se confrunta si cu problemele de garantare. La CEC Bank credem ca o sa vina primavara si pentru aceste societati. Daca din cele neprofitabile mai reusim sa scoatem una din zona asta de neprofitabilitate, cred ca ne vom atinge obiectivul", a aratat oficialul CEC Bank, intr-o conferinta organizata de Romania Durabila.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3505 ori
Citeste mai multe despreIMM Romania datorii IMM Romania