Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daniel Chitoiu si Radu Ghetea vor fi audiati de subcomisia de ancheta CEC pe 9 decembrie

Daniel Chitoiu si Radu Ghetea vor fi audiati de subcomisia de ancheta CEC pe 9 decembrie


Vicepremierul Daniel Chitoiu si presedintele CEC, Radu Ghetea, vor fi audiati de senatorii din subcomisia privind activitatea manageriala a CEC pe 9 decembrie, au decis marti senatorii Comisiei de buget-finante, in cadrul careia functioneaza acest for.

Propunerea a apartinut presedintelui Comisiei, Cosmin Nicula, care a argumentat ca aceste audieri tin cont de calendarul votat luni de Birourile reunite ale Parlamentului privind dezbaterea bugetului de stat si bugetul asigurarilor sociale.

Astfel, Cosmin Nicula a propus ca activitatea subcomisiei speciale pentru CEC sa se desfasoare in perioada 9 - 12 decembrie, iar in prima zi sa fie audiati vicepremierul Chitoiu si directorul CEC.

Pe 10 decembrie vor fi audiati prim-vicepresedintele CEC, Andrei Stamatian, si membrii Consiliului de Administratie al institutiei.

"In perioada 10 - 12 decembrie, daca constatam ca va fi necesar, vom face invitatii cu respectarea art. 76 din Regulamentul Senatului si pentru alte persoane din cadrul CEC, inclusiv directori de sucursale din tara", a adaugat Nicula.

Senatorul Iulian Dumitrescu (PNL) a adaugat ca ar dori sa fie audiat si Nicolae Cinteza, seful Directiei de supraveghere si control a BNR.

Prima sedinta a acestei subcomisii care a primit luni unda verde de la plenul Camerei superioare a Parlamentului a avut loc marti, in absenta senatorilor PDL.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1115 ori