CEC se imprumuta de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Marti, 11 Iunie 2013, ora 11:00
2018 citiri

CEC Bank va imprumuta 25 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru finantarea proiectelor investitionale ale intreprinderilor mici si mijlocii si autoritatilor publice locale.

"IMM-urile vor beneficia de o perioada maxima de creditare de sase ani, cu o perioada de gratie de un an, iar autoritatile publice locale de o perioada de 10 ani, cu doi ani perioada de gratie.

Finantarea Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei va reprezenta maximum 50% din costul total al proiectului, diferenta putand fi asigurata de catre client din surse proprii sau apeland la creditele aflate in protofoliul CEC Bank", se arata intr-un comunicat al bancii de stat.

Valoarea finantarii asigurate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei in baza acordului de imprumut incheiat cu CEC va fi de pana la un milion de euro pentru IMM-uri si de maximum 2,5 milioane euro pentru autoritatile locale.

Portofoliul de credite acordate de CEC Bank persoanelor fizice a crescut anul trecut cu 32%, iar activele bancii au urcat cu 8,5%. Ponderea creditelor acordate persoanelor juridice in totalul portofoliului bancii era in decembrie 2012 de 63%.

Creditele pentru IMM-uri si Corporate au reprezentat anul trecut 6,6 miliarde lei, din soldul creditelor acordate de CEC Bank, de 11,9 miliarde lei, iar autoritatile publice locale au cumulat finantari de 955 milioane lei.

#CEC imprumut, #banca CEC imprumut investitii IMM, #credit cec , #Investitii