Eugen Tunaru, inlocuit de la conducerea Complexului Energetic Turceni

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 16:49
1780 citiri
Eugen Tunaru, inlocuit de la conducerea Complexului Energetic Turceni

Ministrul economiei, Adriean Videanu, va numi un nou director general la Complexul Energetic Turceni, in locul lui Eugen Tunaru, numit in functie in luna martie a acestui an, a declarat vineri, pentru NewsIn, secretarul de stat din ME, Alexandru Patruti.

"Ministerul Economiei (ME) va da un comunicat prin care va anunta care este noul director general al Complexului Energetic Turceni", a declarat vineri pentru NewsIn secretarul de stat din ME, Alexandru Patruti, fara a specifica motivele acestei decizii si nici care va fi noul sef al producatorului de electricitate.

Contactat de Agentia de presa NewsIn, Eugen Tunaru a declarat ca nu i s-a comunicat inca nimic oficial.

"Au mai fost discutii pe aceasta tema. Nu pot sa va spun mai multe. Mie nu mi s-a comunicat nimic oficial de la minister", a spus Eugen Tunaru. Eugen Tunaru este cel de-al doilea director general numit in functie in acest an la CE Turceni.

Anterior, din luna ianuarie 2009, Ionel Mantog a ocupat aceasta pozitie aproape doua luni, pana in martie, cand a demisionat.

Complexul Energetic (CE) Turceni este cea mai mare centrala termica pe baza de lignit din Romania si acopera peste 11% din energia consumata in sistem.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

Infiintat in 2003, Complexul Energetic Turceni are o putere totala instalata de 2.310 MW si trei mine de lignit. Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.

#tunaru, #energie, #complex energetic, #turceni , #stiri CE Turceni