O firma din China ar putea investi in realizarea unui grup energetic de 500 MW la CE Rovinari

Sambata, 20 Martie 2010, ora 16:45
2026 citiri
O firma din China ar putea investi in realizarea unui grup energetic de 500 MW la CE Rovinari

Reprezentantii unei firme de stat din China vor sa investeasca la Complexul Energetic Rovinari, pentru realizarea unui nou grup energetic de 500 megawati in cadrul unitatii gorjene, transmite corespondentul NewsIn.

Valoarea minima a proiectului se ridica la 400 de milioane de dolari. Reprezentanti ai conducerii Complexului Energetic (CE) Rovinari si oficiali ai judetului Gorj s-au intalnit, sambata, la Prefectura Gorj, cu o delegatie chineza.

Potrivit membrilor delegatiei chineze, firma de stat China Electric Equipments, una dintre primele 100 de firme de profil din China, vrea sa investeasca la CE Rovinari in realizarea unui nou grup energetic. Complexul Rovinari ar urma sa puna la dispozitia chinezilor terenul pe care va fi construit noul grup. Chinezii vor analiza conditiile de investitie, dupa care vor decide daca vor realiza ceea ce si-au propus.

"Firma intentioneaza sa investeasca intr-un grup energetic de 500 de MW. Complexul Energetic Rovinari va pune la dispozitia firmei din China terenul pe care va fi amplasat grupul energetic.

In cazul in care va fi realizata aceasta investitie, se vor crea aproximativ o suta de noi locuri de munca", a declarat Vasile Tudorescu, directorul de investitii al Complexului Energetic de la Rovinari. Firma din China specializata in echipament electric a realizat proiecte in mai multe tari. 

#firma, # China, # proiect, # investitie , #stiri CE Rovinari