Companii din Turcia, Germania si Ucraina, interesate de CE Rovinari

Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 23:27
1432 citiri
Companii din Turcia, Germania si Ucraina, interesate de CE Rovinari

Companii din Turcia, Germania si Ucraina au trimis oferte Complexului Energetic Rovinari, fiind interesate sa construiasca grupul de 500 MW, pentru care producatorul de energie de stat a demarat o licitatie, a declarat pentru NewsIn directorul de investitii al CE Rovinari, Vasile Tudorescu. 

De asemenea, o companie cu care deja s-au purtat discutii este China National Electric Equipment Corporation, din China. "Inca nu s-a incheiat depunerea ofertelor", a precizat Vasile Tudorescu.

Complexul Energetic Rovinari a demarat in luna iunie licitatia de aproximativ un miliard euro pentru grupul de 500 MW pe carbune pe care a anuntat recent ca vrea sa il construiasca pe terenul din dotare, proiect pe care vrea sa il realizeze cu un investitor privat.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica si a fost infiintat la 1 mai 2004.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Compania a avut in primul semestru din acest an un profit net estimat de 350.000 lei, de sase ori mai mic fata de profitul net din perioada similara a anului trecut, de 2,17 milioane lei si o cifra de afaceri estimata mai mica cu 13,3%, de 359,57 milioane lei.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1.320 MW (4x330 MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979.

De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa. 

#companii, #energie, #complex energetic, #rovinari , #stiri CE Rovinari