CE Craiova, CE Turceni si CE Rovinari disponibilizeaza 472 de angajati

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 14:24
2850 citiri
CE Craiova, CE Turceni si CE Rovinari disponibilizeaza 472 de angajati

AJOFM Gorj a primit noi notificari prin care se anunta reducerea, fata de notificarile anterioare, a numarului de persoane din sectorul energetic care vor disponibilizate incepand cu 1 martie, de la CE Craiova, CE Turceni si CE Rovinari urmand sa fie disponibilizati 472 de angajati, informeaza NewsIn.

Pe langa angajatii acestor trei unitati energetice, vor mai fi disponibilizati 300 de angajati ai SC Minprest SA si 112 de la SC SindJilt SA.

"Conform ultimelor notificari, de la CE Rovinari vor pleca doar 30 de persoane, de la CE Turceni 202, iar de la CE Craiova 240.

La nivelul tuturor unitatile a fost diminuat numarul disponibilizarilor fata de notificarile pe care le-am primit la inceputul lunii ianuarie.

Pe langa aceste notificari, raman valabile si cele care privesc disponibilizarea a 300 de angajati ai SC Minprest SA si alti 112 de la SC SindJilt SA, care vor pleca tot din luna martie", a precizat Ana-Maria Niculescu, purtatorul de cuvant al AJOFM Gorj. Pe langa masura de disponibilizare a 30 de angajati, conducerea CE Rovinari a decis sa trimita salariatii in somaj tehnic timp de o luna.

"S-a decis disponibilizarea la cerere a 30 de salariati, care urmeaza sa beneficieze de plati compensatorii in suma de 41.099 brut, echivalentul a zece salarii medii brute. Totodata, tot personalul unitatii, cu exceptia personalului de exploatare al termocentralei, va fi trimis in somaj tehnic o luna, incepand cu martie", a declarat Diana Milea, purtator de cuvant al Complexului Energetic de la Rovinari.

La inceputul acestei luni, AJOFM Gorj a primit notificari privind disponibilizarea a 920 de persoane tot de la 1 martie si de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

In urma discutiilor dintre conducerea societatii si sindicate, numarul acestora s-a redus la 400 de persoane, toate indeplinind conditiile de pensionare. Acestia se vor adauga la cele 884 de persoane disponibilizate de la 1 martie.

In urma cu aproape trei saptamani, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj a anuntat ca a primit notificari din partea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) si complexurilor energetice Rovinari, Turceni si Craiova, ca vor disponibiliza, incepand cu 1 martie, peste 2.100 de persoane.

"Am primit notificari privind un numar total de 2.132 de persoane care urmeaza sa fie disponibilizate de la unitatile miniere din Gorj si Dolj. De la SNLO vor pleca 920 de persoane, de la Complexul Energetic (CE) Rovinari 448, de la CE Turceni 484, iar de la CE Craiova vor pleca 280 de persoane.

Este vorba de un program de disponibilizari derulat intre anii 2011-2013, perioada in care urmeaza sa fie disponibilizati patru mii de angajati de la cele patru unitati.

Pentru anul in curs vor fi disponibilizati doar acesti 2.132 de salariati, urmand ca desfacerea contractului de munca sa aiba loc incepand cu 1 martie", a declarat atunci Ana-Maria Niculescu, purtatorul de cuvant al AJOFM Gorj.

#somaj tehnic, #disponibilizari, #angajati, #sector energetic , #stiri CE Rovinari