Companiile din Electra si Hidroenergetica au aprobat infiintarea acestora

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 17:24
2080 citiri
Companiile din Electra si Hidroenergetica au aprobat infiintarea acestora

Toate Adunarile Generale Extraordinare ale Actionarilor societatilor ce urmeaza sa faca parte din companiile nationale Electra si Hidroenergetica au aprobat vineri procesul de reorganizare si infiintare a celor doua companii, cu exceptia AGEA a Complexului Energetic Craiova, relateaza NewsIn.

"In urma acestor sedinte, a fost aprobat procesul de reorganizare si infiintare a celor doua companii de catre adunarile generale ale tuturor societatilor, cu exceptia Complexului Energetic Craiova, la care sedinta Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor a fost amanata pana la solutionarea cauzei introduse de Fondul Proprietatea la Tribunalul Dolj", se arata intr-un comunicat emis vineri de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

De altfel, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, anuntase joi seara intr-un comunicat ca se opune si ca va vota impotriva infiintarii celor doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica, considerand ca profitabilitatea lor pe viitor este neclara si discutabila.

Termenul de punere in functiune al celor doua mari companii energetice fusese anuntat de autoritati pentru 1 iulie.

Insa Mihai David, administratorului Hidroenergetica, spunea la inceputul lunii septembrie ca spera ca cei doi giganti vor fi gata pana in ianuarie 2011.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare. 

#electra, # hidroenergetica, # ce, # craiova , #stiri CE Craiova