Preţul la carne în Uniunea Europeană era cu 3,3% mai mare în luna februarie 2024 decât în luna februarie 2023, însă în rândul ţărilor membre cele mai mari creşteri de preţuri au fost
Potrivit estimărilor realizate de Eurostat, România va produce în 2024 doar aproximativ 57% din numărul de porci și 70% din numărul de bovine pe care le producea în 2014.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, luni, că măsura privind plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită şi după data de 31 ianuarie 2024.
Supermarketul continuă să rămână locul preferat de cumpărături pentru români, în special când vine vorba despre produse alimentare. Fluxul mare de cumpărători zilnic reprezintă pentru
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a declarat că porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România, iar ideea acordării de tichete pentru achiziţia de carne e o mare
Scumpirile alimentelor de bază s-au resimțit global pe toată perioada ultimului an. În contextul creșterii accelerate a prețurilor de consum, dar și al măsurilor luate de Guvern începând
Sute de fermieri și transportatori din România au protestat împotriva guvernului în ultima săptămână, exprimându-și dorințele către autorități și așteptând rezolvări concrete pentru
Inflația galopantă din perioada 2021-2022 în Uniunea Europeană și Marea Britanie, urmată de campania asiduă dusă de băncile centrale pentru a o coborî în anul 2023, prin costuri deosebit
România ocupă un loc proeminent în mai multe categorii agricole la nivel european, demonstrând o contribuție importantă în sectorul agricol al Uniunii Europene. Potrivit analizei Key Figures
Aproape 600 de focare de pesta porcina sunt active, in prezent, in tara noastra, ceea ce reprezinta o adevarata tragedie pentru proprietarii de suine, dar si o provocare pentru industria carnii, in
Romania are o traditie culinara veche de secole, care a asimilat si retete din spatiile culturale invecinate. Desi deseori ne referim la bucataria noastra ca la un ansamblu unitar de retete si
Institutul National de Statistica a anuntat ca a scazut usor rata anuala a infratiei, in decembrie 2020, la 2,06%. In luna anterioara rata era de 2,14%. S-au scumpit insa anumite produse si servicii.
Carnea de porc in viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub pretul de cost al producatorului roman, in timp ce pretul in micile gospodarii ajunge si la 14 lei pe kilogram, a declarat
Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania (ANSVSA) realizeaza in fiecare an o situatie cu numarul de porci sacrificati in gospodariile populatiei, pentru
Romania a inregistrat un deficit in comertul cu produse agroalimentare de 1,24 miliarde de euro in primele noua luni ale anului 2020, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada din 2019, potrivit
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul roman in urma plangerii formulate de doi detinuti, un cetatean roman si un cetatean moldovean, care au reclamat ca nu au primit in
Intr-o perioada tot mai nesigura din punct de vedere economic, afacerile de succes autohtone se evidentiaza din ce in ce mai putin. Oricat ar fi de greu sa concureze cu mari branduri internationale,
Grupul american Smithfield Foods Inc., cel mai mare producator mondial de carne de porc, a decis sa inchida pe o perioada nedeterminata un mare combinat de procesare a carnii din SUA, din cauza
Carnea de porc este cu 15-20% mai scumpa anul acesta de Sarbatori, ca urmare a faptului ca pe piata europeana exista un deficit major de carne, iar moneda nationala s-a depreciat in ultima perioada,
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, marti, in Teleorman, ca exportul de carne de porc din Romania este in pericol din cauza pestei porcine africane. Acesta a acuzat fostul Guvern ca nu a
Preturile la snitele, carnati si friptura de porc au crescut exploziv in Germania din cauza epidemiei de pesta porcina africana din China, transmite DPA.
Pretul de achizitie al carnii de porc, materia prima de baza pentru fabricarea Salamului de Sibiu, a crescut fata de anul trecut cu 15%, insa la raft pretul produsului a inregistrat un avans de sub
O afacere de tip carmangerie poate fi o idee excelenta mai ales daca luam in considerare faptul ca majoritatea oamenilor consuma carne regulat si prefera sa o achizitioneze proaspata, din magazine
De ce oare, cand vine vorba de bunatati rafinate, gandul ne zboara fara escala catre meleaguri mai occidentale? Ne vine greu sa credem ca romanii pot produce mai mult decat jumari sau cas. Insa
Virusul pestei porcine africane in gospodarii se extinde in Europa de Est deoarece regiunea nu reuseste sa tina sub control epidemia care afecteaza de mult timp gospodariile si fermele unde se cresc
Grecia a introdus controale suplimentare pentru a preveni raspandirea pestei porcine africane, cu care se confrunta Bulgaria si Romania, a informat luni postul national bulgar de radio (BNR),
Muzeul in aer liber ASTRA din Sibiu organizeaza in weekendul acesta in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului cea de-a VII-a editie a Targului Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica utilitara si
Pretul la carnea de porc si de pasare va creste cu inca 30-40%, dupa scumpirile inregistrate in ultimele saptamani, sustine Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din
Piata carnii de pasare din Romania se confrunta cu supraproductie, importuri masive, dar si cu campanii media negative, legate de utilizarea hormonilor si a proteinelor interzise, afirma presedintele
Majoritatea romanilor (84%) a decis sa-si petreaca acasa sarbatoarea de Paste, in timp ce trei sferturi dintre acestia vor alege sa stea tot acasa de 1 Mai, releva un sondaj de specialitate, publicat