Odata cu sezonul estival, au reaparut si discutiile privind principalele probleme cu care se confrunta sectorul HoReCa. Unul dintre subiectele puternic dezbatute a fost reglementarea bacsisului.
Asociatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) propune modificarea legislatiei privind veniturile obtinute sub forma de bacsis, solicitand ca acestea sa fie evidentiate
Bacsisul trebuie reglementat prin lege, sa fie dat voluntar in semn de apreciere pentru serviciile primite, dar sa fie fiscalizat prin aparitia lui pe nota de plata, a apreciat, miercuri,
Idea impozitarii bacsisului se intoarce. Ministerul Finantelor pregateste, impreuna cu proprietarii de restaurante, un proiect privind impozitarea bacsisului cu 16%.
Ordonanta de urgenta care defineste bacsisul si stabileste evidentierea acestui tip de venit pe bonul fiscal a fost publicata, marti, in Monitorul Oficial.
Impozitarea bacsisului este o masura "pompieristica", avand in vedere ca a fost luata pentru a evita situatiile in care inspectorii fiscali au amendat comerciantii pentru sume mici gasite asupra
Patronatele din turism vor ca bacsisul lasat de romani in restaurante, baruri si cafenele sa fie impozitat cu 16%. Un document a fost deja trimis Ministerului pentru IMM-uri si Turism in acest sens.