Un sat francez abandonat a fost cumparat cu 520.000 de euro

Luni, 21 Mai 2012, ora 21:07
1561 citiri
Un sat francez abandonat a fost cumparat cu 520.000 de euro

Catunul Courbefy este abandonat din anul 2008, contine 21 de imobile, boxe pentru cai, dar si o piscina si terenuri de tenis.

Satul este amplasat in spatele unei fortarete din secolul al XIII-lea, la o altitudine de 557 de metri si oferind un unghi de 360 de grade asupra imprejurimilor. Scoaterea lui la licitatie, amanata o prima data pe 20 februarie, a suscitat un anumit interes mediatic pe plan international.

Pretul de pornire a fost de 330.000 de euro

Trei cumparatori potentiali, reprezentati fiecare de cate un avocat, s-au inscris pentru a participa la aceasta licitatie, al carei pret de pornire a fost fixat la 330.000 de euro si a carei evolutie s-a efectuat in transe de cate 5.000 de euro.

Luni, la capatul unei licitatii de patru minute, suma a urcat pana la 450.000 de euro, iar in final artistul fotograf Ahae, prin intermediul societatii sale Ahae Press Inc., a carui expozitie "Through my window" va fi vernisata la Muzeul Luvru din Paris incepand din 26 iunie, a fost acela care a castigat licitatia.

Potrivit presedintelui societatii Ahae Press Inc., Yoo-Hyukkee, artistul de origine asiatica va transforma catunul intr-un proiect "ecologic, artistic si cultural" si va adaposti alte lucrari ale acestuia care au fost deja expuse.

Ahae cauta de multi ani diverse situri in care sa isi puna in practica conceptele sale despre "un stil de viata bio", afirma artistul pe site-ul sau http://www.ahae.com.

Artistul nu va opera modernizari

Artistul spune ca va face tot ceea ce ii va sta in putere pentru a permite "naturii sa se dezvolte asa cum ar trebui sa o faca, fara interventia omului sau a activitatilor umane".

Ceilalti doi participanti la licitatie au fost o companie belgiana, care dorea sa infiinteze un centru pentru persoanele cu handicap, si compania olandeza Endemol, care dorea sa organizeze in acest catun un joc-concurs de televiziune.

Fostul proprietar al catunului Courbefy, care l-a cumparat in 2003 pentru a-l renova si transforma in complex hotelier, a dat daliment, datorand bancii sale circa 650.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sat Franta, #licitatie catun Franta, #licitatie , #Stiri Casa