Tara cu 10 milioane de locuinte ale nimanui

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 15:44
1299 citiri
Tara cu 10 milioane de locuinte ale nimanui
Foto: Business Insider

In China exista aproximativ 10,2 milioane de locuinte neocupate, iar numarul ar putea urca anual cu 3 pana la 4 milioane, conform grupului Credit Lyonnais Securities Asia (CLSA).

Acest lucru inseamna ca rata de neocupare a locuintelor din China a fost de 15% anul trecut, fata de 10% in cazul Statelor Unite. Rata de neocupare variaza in diferite orase ale Chinei, scrie Ecns.cn.

Astfel, in orase precum Beijing si Shanghai aceasta a fost de 10%, in timp ce in alte zone s-a ridicat la 16%. Orasul Ordos, cunoscut si ca "orasul fantoma", are cea mai ridicata rata de neocupare a locuintelor, de 23%.

Numarul exact al locuintelor goale este dificil de estimat, avand in vedere faptul ca autoritatile chineze nu furnizeaza date statistice in acest sens.

Pe de alta parte, acest numar constituie un aspect crucial, indicand dimensiunea bulei imobiliare din China. Ingrijorarile cu privire la o implozie a acestei bulei au crescut pe fondul ritmului alert in care au fost construite cladiri ...citeste mai departe despre "Tara cu 10 milioane de locuinte ale nimanui" pe Ziare.com

#case nelocuite China, #boom imobiliar china , #Stiri Casa