Soluții practice pentru amenajarea unei băi de mici dimensiuni

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 18:06
430 citiri
Soluții practice pentru amenajarea unei băi de mici dimensiuni
FOTO: Unsplash.com

Amenajarea unei băi de mici dimensiuni poate reprezenta de multe ori o provocare. Cu toate acestea, spațiul redus nu trebuie să îți diminueze confortul. Există soluții practice și diverse trucuri vizuale la care poți apela pentru a crea o încăpere relaxantă și plăcută din punct de vedere estetic.

Sunt câteva criterii care trebuie luate în considerare în cazul în care baia ta este micuță. Optează, pe cât posibil, pentru mobilier modular și obiecte sanitare suspendate, care îți vor permite să depozitezi diverse lucruri în spațiul de sub ele. Iată principalele aspecte la care trebuie să fii atent:

Alegerea gresiei și a faianței

Deoarece acestea sunt elementele care dau conturul inițial al unei băi, gresia și faianța ar trebui, în mod ideal, să fie într-o nuanță asemănătoare și să nu aibă model. Dacă acestea sunt prevăzute cu diverse forme sau culori, aspectul final al încăperii va părea mai încărcat din punct de vedere optic, reducând și mai mult dimensiunea băii.

Pentru o încăpere mică, plăcile ceramice albe sau bej sunt cele mai potrivite, fiind deschise la culoare și oferind lumină încăperii. Dacă, totuși preferi ceva colorat, alege plăci de mari dimensiuni. Rosturile mult prea apropiate dintre variantele mici vor încărca pereții și încăperea va părea mai mică.

Alegerea obiectelor sanitare

Obiectele sanitare sunt indispensabile într-o baie, fie că este vorba despre una clasică, în care te poți spăla sau despre una de serviciu, prevăzută doar cu vas de toaletă și chiuvetă. Acestea sunt urmă sunt disponibile atât sub formă statică, cât și suspendată. Dacă baia ta este de mici dimensiuni, poți opta pentru varianta care poate fi atașată pe perete.

Astfel vei obține un efect vizual de spațiu, iar porțiunile rămase sub ele pot fi folosite pentru depozitarea flacoanelor de igienizare a lor sau pentru un coș de rufe ori suporturi de prosoape.

Cadă sau cabină de duș?

Dacă ești norocos și consideri că în baie ai loc pentru o cadă, te poți orienta spre un model pe colț. Așa vei reuși să salvezi mai mult spațiu pentru obiectele de mobilier sau pentru elementele de decor.

Dacă mai degrabă ești adeptul unei cabine de duș, poți opta pentru una cu prevăzută cu pereți de sticlă, care nu încarcă vizual încăperea. Poți intra pe mathaus.ro să vezi diverse căzi și cabine de duș - există variante de diferite dimensiuni și forme, iar pentru băile foarte mici se poate construi chiar o bordură cu scurgere, pentru a obține mai mult loc.

Alegerea iluminării și a decorului

Alegerea surselor de lumină este foarte importantă, acestea fiind direct responsabile de impactul vizual inițial al intrării în baie. O oglindă mare, cu led-uri, va crea un efect optic de mărire a spațiului.

De asemenea, iluminarea colțurilor umbrite va oferi senzația unei încăperi mai mari. Poți alege chiar și veioze verticale sau spot-uri dispuse pe tavan sau pereți, dacă instalația electrică permite acest lucru.

O baie de mici dimensiuni îți va stimula creativitatea și simțul estetic. Încearcă să optezi pentru piese de mobilier modulare, de preferat în aceeași nuanță cu pereții sau plăcile ceramice de pe podea sau pereți. Nu lăsa foarte multe obiecte personale la vedere, acestea vor crea senzația de spațiu îngust și aglomerat. Ia în considerare sfaturile de mai sus și îți va fi mult mai ușor să obții o baie potrivită nevoilor tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cada, #cabina dus , #Stiri Casa