Schimbarile la Prima Casa vor stimula cumpararea de locuinte noi - analist

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 08:46
1377 citiri
Schimbarile la Prima Casa vor stimula cumpararea de locuinte noi - analist
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis sa ofere garantii de 50% pentru locuintele noi luate prin programul Prima Casa si de doar 40% pentru cele vechi, iar aceasta diferentiere va stimula cumpararea apartamentelor construite in ultimii 5 ani.

"Decizia autoritatilor de a diferentia garantiile oferite pentru achizitionarea unei locuinte prin Prima Casa in functie de vechimea locuintei este una logica deoarece, pe de o parte, este stimulat segmentul rezidential nou, care aduce direct o valoare adaugata in economie si, pe de alta parte, nu este eliminata posibilitatea achizitionarii unei locuinte vechi, un fapt pozitiv, mai ales pentru unele piete regionale reprezentate de orase de dimensiuni medii, orase unde numarul de locuinte noi livrate este foarte mic", a explicat Gabriel Voicu, directorul diviziei New Homes din cadrul compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, Gabriel Voicu.

Reamintim ca Guvernul a aprobat in sedinta joi o ordonanta de urgenta prin care statul va... citeste mai departe despre "Schimbarile la Prima Casa vor stimula cumpararea de locuinte noi - analist" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schimbari prima casa guvern, #garantii stat prima casa, #garantii Prima Casa , #Stiri Casa