Românul care vrea să transforme o șură uriașă în spațiu de locuit: "Vă felicit pentru idee, mi se pare minunată" FOTO

Joi, 16 Martie 2023, ora 22:10
749 citiri
Românul care vrea să transforme o șură uriașă în spațiu de locuit: "Vă felicit pentru idee, mi se pare minunată" FOTO
Cum arată șura care va fi transformată în casă FOTO Facebook/ Mutat la țară - Viața fără ceas

Mulți români au cumpărat în ultimii ani o casă la țară sau au ridicat construcția de la zero. Unii au preferat să recondiționeze case vechi, iar alții au proiecte inedite. Este cazul unui român care și-a propus să transforme o șură uriașă în spațiu de locuit, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"Sunt în proces de restaurare a unei suri cu idea de a o transforma în spațiu de locuit. Planul este ca încălzirea să fie făcută cu un termo-șemineu. Întrebarea mea este următoarea: ce recomandați să construiesc, un horn clasic din cărămidă, scos prin acoperiș, sau să scot prin lateral un horn de inox cum sunt cele mai noi acum, pe piață? Ce ar fi mai bun ca și randament? Menționez că șura este foarte înaltă, căpriorii fiind de 7 metri lungime. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri", a scris acesta pe grupul Mutat la țară- viața fără ceas.

"Vă transformați în fochist"

În comentarii, acesta a fost felicitat pentru idee și a primit sfaturi de la membrii grupului.

"Cu termo-șemineul vă transformați în fochist. Șemineu simplu pentru frumusețe plus o centrală cu gazeificare!"

"Nu sunt gaze în localitate. Decizia este luată, semnul de întrebare stă doar asupra tipului de evacuare", a precizat autorul postării.

"Cea mai bună decizie, cumperi și un pufer și nu mai ești fochist. Din câte știu, hornul trebuie să depășească creasta clădirii. Cred că este mai ieftin cu cărămidă."

"Avem și noi termo-șemineu. Abia aștept să scap de el, nu are eficiență, în plus m-am săturat de băgat în foc, de cenușă, de praf. E frumos, dar nu este practic. Nici noi nu avem gaze, dar pentru iarna viitoare vrem altceva. Trei ani de termo-șemineu mi-au ajuns. În privința coșului, avem coș la casă, dar nu a dat randament la termosemineu, soțul a pus coș pe afară, din inox, foarte înalt.

"Vă trebuie fundație"

"Pentru un coș de cărămidă înalt, vă trebuie fundație și ancorare. Eu aș pune coș termoizolant scos în sus prin acoperiș, cât mai în mijloc, pentru eficiență. Poate fi lăsat așa sau îmbrăcat în gips carton/ placat cu ce doriți. Atenție, să faceți un jug acolo unde străpunge acoperișul și să aveți o distanță de minimum 10 cm între elementele de lemn și coș, în care băgați o cutie confecționată din plăci de silicat, ca să va puteți face hidroizolarea pe lângă coș la acoperiș (pentru că nu sunt sol ...citeste mai departe despre "Românul care vrea să transforme o șură uriașă în spațiu de locuit: "Vă felicit pentru idee, mi se pare minunată" FOTO" pe Ziare.com

#sura, #transformare, #casa, #solutii, #acoperis, #horn , #Stiri Casa

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
  2. Se schimbă programul Prima Casă. Documentele la care se renunță din acest an
  3. TOP 7 cadouri de vară pentru copii
  4. Top 5 atracții turistice din Madeira: experiențe de neuitat pe insula eternei primăveri
  5. Tipuri de garduri din beton: care este opțiunea potrivită pentru curtea ta?
  6. TOP 5 detalii de care să ții cont când vrei un set de canapele living
  7. Cele mai utilizate plante medicinale: Sfaturi din bătrâni și obiceiuri sănătoase
  8. 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre epilat