Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RISE Project: Europarlamentarul Ramona Manescu, tunuri imobiliare in tandem cu mafia retrocedarilor

RISE Project: Europarlamentarul Ramona Manescu, tunuri imobiliare in tandem cu mafia retrocedarilor

Fost ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta, actual deputat din partea PNL in Parlamentul European, Ramona Manescu a castigat 2,35 milioane de euro din specularea drepturilor succesorale ale unor terenuri din Sectorul 6.

S-a intamplat la inceputul carierei sale politice, in 2005-2007, cand era vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret, sustine RISE Project. Jurnalistii de la publicatia citata au descoperit 14,2 hectare retrocedate suspect, pe raza Sectorului 6, in beneficiul eurodeputatului Ramona Manescu, al fostului primar Cristian Poteras (51 de ani) si al magnatului imobiliar Dragos Dobrescu (46 de ani).

In prezent, Poteras ispaseste o condamnare de opt ani de inchisoare, dictata in 2015, pentru retrocedarea frauduloasa a 12 hectare in Sectorul 6.

Retrocedarile prezentate acum de RISE nu au legatura cu condamnarea lui penala, dar au fost facute in favoarea acelorasi beneficiari si in aceeasi perioada de timp.

E neclar daca au incalcat legea fondului funciar - asa cum au facut-o cele pentru care Poteras a fost trimis la inchisoare. Dar e clar ca au fost, ca si celelalte, preferentiale si speculative.

Actionand prin intermediul unor interpusi, Manescu, Poteras si Dobrescu au cumparat, impreuna - de la niste oameni simpli, care isi pierdusera speranta ca statul le va mai da inapoi ceea ce le luase in timpul comunismului - drepturile succesorale asupra unor terenuri. Au platit pentru ele 327.000 de euro.

Imediat ce si-au insusit aceste drepturi, terenurile, care nu fusesera restituite cu anii, la cererea unor anonimi, le-au fost restituite lor, la adrese convenabile.

Citeste mai multe despre tunurile imobiliare in care e implicata si Ramona Manescu pe RISE Project ...citeste mai departe despre "RISE Project: Europarlamentarul Ramona Manescu, tunuri imobiliare in tandem cu mafia retrocedarilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1259 ori