Radioactivitatea in constructii: periculoasa sau nu?

Joi, 14 Iulie 2016, ora 09:00
1119 citiri
Radioactivitatea in constructii: periculoasa sau nu?

(P) Radioactivitatea reprezinta un fenomen prezent pe planeta noastra inca de la inceputuri, in apa, in sol, in vegetatie, in mod firesc. Este un fenomen care are loc si in organismul oamenilor si al animalelor.

Aerul, apa si solul sunt alcatuite si din peste 60 radionuclizi, care sunt clasificati in radionuclizi primordiali, cosmogenici si cei care au luat nastere in urma unor activitati antropogene.

Atat timp cat este in limite normale, radioactivitatea nu reprezinta un pericol pentru sanatatea umana. Devine periculoasa in momentul in care ionizeaza, adica atunci cand rupe legaturile chimice. Acest lucru duce la distrugerea celulelor corpului, ceea ce inseamna aparitia unor probleme de sanatate, deoarece organismul nu mai are timp sa repare celulele distruse.

Insa acest lucru se intampla numai daca ne expunem la doze mari de radiatii, fapt care nu se intampla in cazul materialelor de constructii.

Producatorii de materiale de constructii, si anume lemn, caramida, beton, ...citeste mai departe despre "Radioactivitatea in constructii: periculoasa sau nu?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#radioactivitate BCA, #materiale constructii BCA , #Stiri Casa