Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profil de client al noilor proiecte rezidentiale - pana in 50 de ani, casatorit, angajat

Profil de client al noilor proiecte rezidentiale - pana in 50 de ani, casatorit, angajat
Majoritatea romanilor care au cumparat locuinte in proiectele Colliers au pana in 50 de ani si sunt angajati, iar mai mult de jumatate dintre ei sunt casatoriti, arata un studiu de piata efectuat de compania imobiliara.

Aproape 60% dintre clientii care au completat chestionarul Colliers sunt angajati, iar putin peste 40% au propriile lor afaceri. Jumatate fac parte din managementul unei firme, 14% lucreaza in vanzari si 10% in departamente financiare. In ceea ce priveste domeniile de activitate, pe primele 3 locuri se stuieaza comertul, servicii bancare si consultanta.

Peste 70% dintre cumparatori au achizitinat locuintele pentru a se muta in ele, 15% in vederea inchirierii si 6% pentru a le vinde ulterior. Consultantii Colliers arata ca a aparut si un nou tip de achizitie, cel facut pentru copii sau parinti, 7% dintre cei ce au cumparat in proiectele exclusive Colliers facand-o in acest scop.

73% din cei intervievati au in proprietate locuinta actuala in care locuiesc cu familia - formata din 2 membri (35%), sau 3 sau mai multi membri (40%).

Ca interval de varsta, 40% dintre clienti au sub 37 de ani, iar 36% au intre 37 si 47 de ani.

Aproximativ 60% dintre cumparatori sunt casatoriti, iar cei mai multi castiga intre 1.000 si 3.000 de euro pe luna (42%). Acestia sunt urmati de categoria celor cu venituri de peste 5.000 de euro pe luna, care sunt in proportie de 28%. In intervalul 3.000-5.000 de euro pe luna se afla 26% dintre cumparatorii intervievati.

Clientii analizati iau masa de peste 4 ori pe luna la restaurant, merg cel putin o data pe luna la cinematograf si sunt mari consumatori de publicatii economice si financiare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 904 ori