Prima Casa ar putea continua pana in 2021: Cum va stimula constructia de locuinte noi

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 12:41
1102 citiri
Prima Casa ar putea continua pana in 2021: Cum va stimula constructia de locuinte noi
Foto: Arhiva Ziare.com

Programul Prima Casa ar putea continua cel putin pana in 2021, pentru a stimula constructia de locuinte noi, dar si pentru a creste calitatea locuirii, domeniu in care Romania se afla la coada UE, argumenteaza Ministerul Finantelor.

Institutia condusa de Anca Dragu a propus, intr-un document inaintat Guvernului, modificarea programului Prima Casa, astfel incat, in urmatorii cinci ani, garantia de stat va ramane 50% doar pentru creditele pentru locuinte mai noi de cinci ani sau consolidate in ultimii cinci ani, in timp ce garantia se va reduce la 40% la creditele pentru locuinte vechi.

"Comisia Nationala de Prognoza estimeaza ca pe termen mediu decalajul dintre 'modificarea anuala a familiilor' si oferta de locuinte noi nu se va modifica semnificativ. Se apreciaza ca aproximativ 300 de mii de familii isi vor modifica anual structura (casatorii, divort, copii), ceea ce va face ca acestea sa solicite o modificare a spatiului locativ prin achizitionarea de locuinte", se arata in ...citeste mai departe despre "Prima Casa ar putea continua pana in 2021: Cum va stimula constructia de locuinte noi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Prima Casa 2021, #Prima Casa schimbari, #modificari Prima Casa , #Stiri Casa