Prima Casa a atins un maxim istoric al solicitarilor de garantare. Sunt peste 500 pe zi

Joi, 11 Mai 2017, ora 14:29
1434 citiri
Prima Casa a atins un maxim istoric al solicitarilor de garantare. Sunt peste 500 pe zi
Foto: Arhiva Ziare.com

Programul "Prima Casa" a atins un maxim istoric al solicitarilor de garantare, fiind inregistrate zilnic peste 500 de noi solicitari, se arata intr-un comunicat de presa al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

"Programul Prima Casa este cel mai accesat program guvernamental gestionat de FNGCIMM, statisticile si analizele realizate aratand o evolutie ascendenta de la an la an, iar numarul solicitarilor de garantare primite de FNGCIMM in aceasta perioada au atins un maxim istoric.

FNGCIMM implementeaza cu succes Programul Prima Casa din anul 2009, pana in prezent peste 200.000 de romani reusind sa achizitioneze casa mult visata. Ramanem partenerul de incredere atat pentru beneficiari, cat si pentru bancile inscrise in program si reiteram angajamentul de a asigura si imbunatati permanent derularea mecanismului de garantare", se arata in document.

FNGCIMM ii asigura pe potentialii beneficiari ca, in aceasta perioada, exista suficiente fonduri pentru emiterea garantiilor aferente dosarelor aprobate de catre finantatori.

"Anul 2017 se distinge prin concentrarea solicitarilor de garantare pe o perioada mai scurta de timp fata de anii anteriori, ceea ce a influentat fluxul operational zilnic, intr-o masura semnificativa: inregistram un numar de peste 7.000 de dosare aflate in diferite stadii de analiza, iar numarul de noi solicitari pe care le inregistram zilnic, depaseste 500. Acest lucru reprezinta o provocare pentru echipa FNGCIMM, care face eforturi insemnate pentru solutionarea cererilor in cel mai scurt timp", mentioneaza sursa citata.

Fondul anunta totodata ca a suplimentat numarul de angajati implicati in toate etapele procesului de analiza si a extins programul de lucru, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Prima Casa 2017: La cat a fost stabilit plafonul si ce locuinte poti cumpara prin programGuvernul mareste garantiile pentru Prima Casa, dar banii raman tot mai putini ca-n 2016 ...citeste mai departe despre "Prima Casa a atins un maxim istoric al solicitarilor de garantare. Sunt peste 500 pe zi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#programul Prima Casa 2017, #solicitari Prima Casa , #Stiri Casa