Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima casa 2016: plafon redus, dar si dobanzi mai mici

Prima casa 2016: plafon redus, dar si dobanzi mai mici
Guvernul aloca, in 2016, un plafon suplimentar de garantii in cadrul programului Prima Casa de 1,3 miliarde de lei, la care se adauga 200 de milioane de lei din sumele eliberate ca urmare a rambursarilor creditelor in derulare, astfel incat plafonul total ajunge la 1,5 miliarde de lei anul viitor, potrivit proiectului de Hotarare de Guvern publicat de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

'In stabilirea plafonului de garantii care pot fi emise in cadrul Programului Prima casa s-a avut in vedere cresterea venitului disponibil al populatiei, in conditiile masurilor de relaxare fiscala si de cresteri salariale adoptate, precum si a perspectivelor de crestere economica, toti acesti factori favorizand relansarea creditarii in economia romaneasca', se mentioneaza in proiect.

Totusi, plafonul va fi redus aproape la jumatate fata de anul 2015, cand plafonul initial, de 2,6 miliarde de lei, a fost suplimentat pe final de an cu 200 de milioane de lei, astfel incat suma garantiilor acordate ...citeste mai departe despre "Prima casa 2016: plafon redus, dar si dobanzi mai mici" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1210 ori